Adventi hangversenyt ad a zágrábi székesegyházban vasárnap a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) - tájékoztatta a pécsi Kodály Központ rezidens együttese kedden az MTI-t.

A koncerten neves szólisták - Váradi Marianna, Balázs Júlia, Balogh Eszter, Megyesi Zoltán és Hámori Szabolcs -, valamint a Mecsek Kórus és a Kapos Kórus közreműködésével elsősorban Kodály Zoltán műveit szólaltatják meg - írták a közleményben. Az est karmestere Erdélyi Dániel lesz.

Mint kiemelték, a PFZ a Zágrábi Magyar Intézet és a Zágrábi Magyar Nagykövetség meghívására idén már másodszor koncertezik Horvátországban.   

A Pannon Filharmonikusok és fesztiválkórusa elnyerte a varasdi barokk fesztivál legjobb teljesítményért járó díját - idézte fel az összegzés. Kitértek arra is, hogy az együttes a tavalyi évadban a "déli kulturális övezet" négy fővárosában - Ljubljanában, Szarajevóban, Zágrábban és Belgrádban - is fellépett, illetve évek óta ad karácsonyi koncertet Eszéken.

A horvát vendégszereplések mellett a PFZ több alkalommal is neves horvát szólisták közreműködésével lépett színpadra a Kodály Központban, valamint ismert horvát zeneszerzők műveit is gyakran műsorra tűzi - ismertette a közlemény.

Forrás: MTI

Fotók: Bublik Róbert

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 803 470 megtekintés

Videó: 47 966 458 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887425

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh