A Túraautó Világbajnokság harmadik fordulójának első versenyén Michelisz Norbert a 13. helyről indulva a 9. pontszerző helyen ért célba Marokkóban. A magyar versenyző kihasználta a versenytársak hibáit és a start után több pozíciót is javított.

A repülőrajtot követően, ahogyan azt várni lehetett többen is összeütköztek. Először a Ford versenyzője James Nash és a BMW-s Mehdi Bennani, majd Tom Coronel és Alex Macdowell csaptak össze. A Chevy-k Menu, Huff, Muller sorrendben vezették a mezőnyt. Michelisz a kiesések után a 10. helyre jött fel, Tarquini mögé. A negyedik körben Tom Chilton zseniális manővert mutatott be Stefano D’Aste-val szemben és Oriola mögé, az ötödik helyre zárkózott fel.

Norbi a 9. helyen haladt, azonban tempója lassúnak bizonyult Coronellel szemben, aki az utolsó előtti körben megelőzte a Zengő Motorsport versenyzőjét. Az utolsó körben az addig 8. helyen haladó Tarquini autója megállt, ennek következtében Michelisz a 9., két világbajnoki pontot érő helyen futott be.

Az első futamot Alain Menu nyerte meg csapattársai előtt. A dobogó második fokára Robert Huff, a harmadikra Yvan Muller állhatott fel.

A Yokohama Drivers Trophy értékelésben Michelisz Norbert a negyedik helyen zárt a fiatal spanyol, Pepe Oriola, D'Aste és Engstler mögött.

Michelisz Norbert: "Az egész futam nagyon küzdelmes volt. Reméltem, hogy az elején megúszom a csetepatét, bár a kettes kanyar kijáratánál csupán egy hajszálon múlt, hogy elkerültem az ütközést. Ezután pedig beállt a vonatozás és tudtam, hogy akik előttem vannak, azoknak nagyobb a tempójuk. Az ötödik körtől érezhetően veszítettem a tempómból, ez egy kicsit aggaszt. Örülök, hogy sikerült célba érnem a pontszerző, kilencedik helyen a 13-ról, nagyjából ez volt a reális eredmény."

Szerencse ide vagy oda, Michelisz Norbert nem tudta befejezni a marokkói második futamot. Hogy pontosan mi történt az autójával, egyelőre nem tudjuk, látható nyoma nincs, az adatok elemzése folyik, de az autó átvizsgálására most nincs mód, mivel a szabályok értelmében a parc fermébe kellett betolni a versenyautót.

Ezt a futamot a világbajnoki pontversenyt is vezető, Yvan Muller nyerte Robert Huff és Alain Menu előtt. A francia versenyző ezzel idén a negyedik győzelmét aratta.

Michelisz Norbert: "Valami megsérült az autó felfüggesztésén, de nem tudjuk még mi sem pontosan. Minden esetre rázókövezni egyáltalán nem tudtam, és mielőtt kijöttem volna, már az úton is nagyon nehéz volt kordában tartanom a kocsit. Úgy láttam, hogy az a legbiztonságosabb, ha bejövök és a csapat megnézi, mi lehet a probléma.

Sajnálom, hogy így alakult, csalódott vagyok. A privát értékelésben jó helyezést érhettem volna el, pontokat gyűjthettem volna, de így most visszacsúsztam a negyedik helyre."

Forrás: sportforum.hu

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4612050

Jelenleg az oldalon

7
Online