A komlói sportcsarnokban május 6-án utánpótlás felkészülési tornával kedveskedett a Komlói Bányász Sport Klub Női Kosárlabda Szakosztálya Anyák napja alkalmából.

I. mérkőzés:

Komlói Bányász Sport Klub serdülő – Rátgéber Akadémia serdülő

59-55 (18-10; 8-10; 20-21; 13-14)

Legjobb dobók:

TÓTH FANNI 20; BAKSAI VIVIEN 15; SZIGETI DALMA 12; SZABÓ NÓRA 10, Topp Dóra 2

Az első mérkőzést a tornán a szakosztály jelenlegi legfiatalabb játékosai kezdték meg a nagynevű ellenféllel szemben. Már a bemelegítésnél érződött, hogy elkezdődött valami a komlói kosárlabda életben, hiszen Heigl Zsolt edző tanítványai eddig soha nem látott nagy számban, 16 fővel érkezett meg a mérkőzésre. Nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a felek, amiből szerencsére már az első félidőben látszódott, hogy a KBSK kerülhet ki győztesen. Ehhez nagyon kellett Tóth gólerős játéka, Szigeti remek előkészítései, Baksai és Szabó nagyszerű labdaszerzései és betörési. A végeredmény így nem is lehetett kérdés, kis különbséggel, de magabiztosan szerezte meg a győzelmet a komlói csapat.

II. mérkőzés:

Rátgéber Akadémia serdülő – PVSK fiúk

24-123 (9-40; 6-24; 4-33; 5-26)

III. mérkőzés:

Komlói Bányász Sport Klub serdülő – PVSK fiúk

32-83 (6-24; 5-22; 6-21; 15-16)

Legjobb dobók:

SZIGETI DALMA 10; SZABÓ NÓRA 9, TOPP DÓRA 7; Baksai Vivien 6

Mivel a tornára egy fiú csapat is meghívást kapott, így nagyon össze kellett kapniuk magukat Szabóéknak a győzelem érdekében. Sajnos ez nem valósult meg, mivel a PVSK fiú csapata remek napot fogott ki, szinte az összes helyzetét pontra tudta váltani. Pozitív azonban, hogy a komlói lányok nem adták fel a harcot a magasabb, erősebb ellenféllel szemben. Minden lepattanóért, labdaszerzésért, minden dobásért megharcoltak, vetődtek, ugrottak, ütköztek, sokszor a testi épségüket nem sajnálva. Ki kell emelni, hogy ezen a mérkőzésen pályára lépett a 2001-es születésű Szabó Nikolett és Horváth Zsófi is, akik remekül feltalálták magukat az erős ellenféllel szemben.

IV. mérkőzés:

Komlói Bányász Sport Klub kadett – Kaposvári Mágusok Egyesület

78-47 (20-8; 23-11; 23-13; 12-25)

Legjobb dobók:

MILTNER SZANDRA 29; BALÁZS REGINA 13; PERLECZKY BOGLÁRKA 7, Farkas Mercédesz, Baksai Vivien 6-6, Szabó Nóra, Csertán Csenge 5-5, Topp Dóra 4, KAKÓCZ KATA 3

Nagyon készült a kadett alakulat a mérkőzésre, mivel a Kaposvári Mágusok Egyesülete ellen ebben az idényben még nem sikerült győztesen elhagyni a pályát a lányoknak. Itt volt a visszavágó ideje és hol másutt, mint Komlón volt itt a helye is. A hazai környezetben feloldódva, szurkolóik buzdítása mellett, óriási akarattal és szívvel vetették bele magukat a küzdelembe a hazaiak, aminek óriási győzelem lett a végeredménye. Külön kiemelendő, hogy Miltner végre hozta a tőle elvárható szintet, Czukor János edző meg is jegyezte, hogy „Szandránál megtaláltuk a motivációs erőt”. Említésre méltó még Perleczky játéka, Balázs remek centermunkája és Kakócz páratlan szervezőképessége és energikus játéka. Örömteli az a tény, hogy a délelőtt folyamán pályára lépő serdülők közül Szabó, Topp, Baksai és Tóth is pályára lépett és nagymértékben kivették a részüket a megérdemelt sikerből.

V. mérkőzés:

Kaposvári Mágusok Egyesület – PVSK Autópark

64-58 (15-13; 13-17; 21-12; 15-16)

VI. mérkőzés:

Komlói Bányász Sport Klub kadett - PVSK Autópark

65-49 (22-11; 13-16; 19-8; 11-14)

Legjobb dobók:

MILTNER SZANDRA 18, KAKÓCZ KATA 14/3; FARKAS MERCÉDESZ 12; CSERTÁN CSENGE 9; BALÁZS REGINA 6; Perleczky Boglárka 4; Szabó Nóra 2

A nap folyamán utolsóként rendezett mérkőzés a szomszédvárak csatáját hozta, mely során a tornagyőzelem volt a tét. Nagyon belehúztak a komlóiak, a megszerzett vezetést nem is engedték ki a kezükből az egész mérkőzés során. Remekül muzsikált a Balázs, Kakócz centerpáros, nem torpant meg a pontgyártásban Miltner sem és felzárkózott hozzájuk Farkas is. Csertán és Szabó rengeteg lepattanót gyűjtött a támadó oldalon, Perleczky pedig egy időszakban szinte mindig indulni tudott a lerohanásoknál. A meccsen rengeteg lehetőség adódott a figurák és a védekezési variációk gyakorlására és ismét sokat játszhattak a serdülő korúak is, igaz a nap végére alaposan elfáradtak. A mérkőzés végén „Boldog anyák napját” kiáltással búcsúztak Kakóczék a szurkolók között helyet foglaló édesanyáiktól.

Czukor János edző nyilatkozata:

„Nagyszerű ünnepe volt ez a komlói kosárlabdázásnak és külön öröm számunkra, hogy pont Anyák napján sikerült ezt lebonyolítani, külön köszönet Dr. Falusyné Nagy Ildikó szakosztály vezetőnek. Az első mérkőzésen szinte hiba nélkül kosárlabdáztunk, mindig megtaláltuk a választ az ellenfél rohamaira. Végre győzni tudtunk a Kaposvár ellen, sajnos ez a bajnoki fordulókon nem sikerült. A Pécs ellen taktikusan, okosan és megfontoltan játszottunk, nem kapkodtunk, aminek meg is lett az eredménye. Megérdemelten nyertük meg a tornát. Talán a lányokon ezentúl nem lesz akkora nyomás, ezután talán elhiszik, hogy nincs legyőzhetetlen ellenfél.

Nagyon örülök a serdülő csapat teljesítményének is, Hiegl Zsolt remek munkát végez a lányokkal, van jövőkép, lehet kikre építkezni.

Remélem, még több lány kezd el kosárlabdázni ez évben Komlón. Nekik mindjárt az első lehetőség a 2012. május 18-án meghirdetett Kosárlabda Toborzó lesz, ahová minden kosarazni vágyó kislányt várunk szeretettel!”

(2012. május 18-án 14 óra 30 perctől a Komló Városi Sportközpontban a 2000. január 1-e után született lányok számára kosárlabda toborzót hirdet a Komlói Bányász Sport Klub Női Kosárlabda Szakosztálya. A szerkesztő)

Remekül zárták a tornát a KBSK korosztályos csapatai, a serdülők a 2., a kadettek az 1. helyet szerezték meg nagynevű ellenfelekkel szemben. Szép volt lányok!

Forrás: Czukor János & Miki

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 729 792 megtekintés

Videó: 48 937 777 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029387

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh