Otthonról is bárki számára online elérhető, ingyenes mozgásnépszerűsítő programokkal, tudás- és videótárral pezsdíti fel a tavaszt a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT).

A szervezet csütörtöki tájékoztatása alapján hamarosan elstartol a nordic walkingra fókuszáló NOWA élményséta és kihívás, április 24-én a virtuális térben rendezik meg a #BEACTIVE NIGHT-ot, május 26-án pedig jön a Kihívás Napja. A szövetség minden korosztályt próbál aktivizálni, ezért folytatja az egy éve indult Mozgásélmény szenioroknak programját is, amely eddig mintegy 176 ezer mozogni vágyó szépkorút ösztönzött testedzésre.  

A MASPORT célja továbbra is a járványhelyzetben felértékelődött otthoni testmozgás népszerűsítése és támogatása mellett a virtuális közösségépítés. Czene Attila, a szövetség elnöke kiemelte, a jelenlegi nehéz helyzetben még fontosabb, hogy az emberek minden alkalmat megragadjanak a rendszeres sportolásra.  

"A fizikai aktivitás nemcsak a mentális egészségünkre van jótékony hatással, hanem az immunrendszerünk védekezőképességét is erősíti. A MASPORT koordinálásában zajló, ingyenes tavaszi online programokhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne mozogni, vagy kipróbálná, megmérettetné magát" - nyilatkozta.  

Az online programok két fontos pillére a #BEACTIVE NIGHT és a Kihívás Napja. Előbbit április 24-ére hirdették meg, az aktuális járványhelyzethez igazodva, így olyan, a lakásban is végezhető sportokra buzdítva, mint például az aerobic, a fitnesz vagy éppen a jóga. A MASPORT erre az eseményre berendezte Magyarország legnagyobb virtuális lakását, amelynek hat különböző helyiségében népszerű oktatók, edzők tartják majd az online foglalkozásokat.  

A május 26-i Kihívás Napja szintén az online térben zajlik majd országszerte, munkahelyi és tanintézmények kategóriákban meghirdetve. A szövetség a szabadban végezhető mozgás szerelmeseire is gondolt: a NOWA egyéni kihívás az ingyenesen letölthető MASPORT - Magadért sportolj! applikációval támogatja a kültéri túrázáshoz kapcsolódó egyéni teljesítmények nyomon követését.  

Hamarosan elérhetővé válik a MovePlay elnevezésű, sportágismertető online tudás- és videótár is, amely edzésterveket és más szakmai anyagokat kínál az érdeklődőknek, profi szakemberek közreműködésével készült, kedvcsináló edzésvideókkal ösztönözve mozgásra a gyerekeket, a fiatalokat, a középkorúakat és az időseket.  

A MASPORT minden korosztályt próbál aktivizálni. Tavaly áprilisban nagy sikerrel debütált a Mozgásélmény szenioroknak program, amely eddig három földrészről, 17 országból és 257 magyarországi városból összesen 175 660 mozogni vágyót mozgatott meg. A szövetség reméli, hogy idén még több szépkorút sikerül mozgásra ösztönözni, így segítve elő, hogy még többen élvezhessék a testedzés jótékony élettani hatásait.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 806 374 megtekintés

Videó: 47 969 614 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887668

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh