A keresőcég munkatársai egy olyan eszközt álmodtak meg, ami az összes mobilt leválthatja a jövőben.

A Google-hoz hasonló nagy vállalatoknál szokás, hogy a munkatársakat saját, extra ötletek kidolgozására buzdítsák. Itt nincsenek korlátok, bárki, bármit vizionálhat, hiszen ki tudja, hogy miből lehet a következő évtized nagy dobása. Valami ilyesmi lehet a Google Project Glass, aminek tegnap nyitott a cég egy Google+ oldalt és máris elérték, hogy a netes közösségek nagy része az új ötleten csámcsogjon.

Pedig önmagában az ötletben sok újdonság nincs: egy speciális, szemüvegbe épített megjelenítő a felhasználó szeme elé vetíti azokat az információkat, amit addig egy mobil vagy táblagép képernyőjéről olvasott le. Az augmented reality, vagyis kiterjesztett valóság technológiájának megfelelően a látóterünkben különböző ikonok, panelek jelennek meg, amelyeket hangvezérlés útján irányítunk, utasítunk. Mindez persze arra is kiválóan megfelel, hogy a Google bemutathassa, mi mindene van, és azok mennyire jól illeszkednek az emberek hétköznapjaiba.

Az más kérdés, hogy egy, állandóan az orrunkon ülő szemüveg mennyire lenne kényelmes, használható, de most nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy talán ez lehet a jövő egyik verziója, talán pár évtized (év?) múlva a mobilok is egy egészen új alakot öltenek majd...

Forrás: technet.hu

Egy kis előzetes videó: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 754 693 megtekintés

Videó: 48 953 898 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032267

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh