Már lehet nevezni a budapesti Nemzeti Színház fiatalok számára meghirdetett szpotjátékára, amelyre egy Shakespeare-t népszerűsítő, flashmob-szerű, telefonnal készített kisfilmet várnak december 1-ig.

A Szerelmes Shakespeare címmel 15-25 éves fiatalok számára meghirdetett versenyre a jelentkezőktől egy általuk választott Shakespeare-szövegrészletet várnak, amelyet egy tetszőleges, nyilvános helyen mondanak el és vesznek fel telefonjukkal. A legjobb pályamunkákat értékes nyereményekkel díjazzák - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.   

A Nemzeti Színház decemberben mutatja be A vihar című drámát, amely Shakespeare utolsó műve. Mint írják, a teátrum repertoárján évek óta nagy sikerrel fut Shakespeare két másik darabja, a Szentivánéji álom, és az Othello is, melyek központi témája szintén a szerelem.   

A felhívásra önállóan vagy párban készített flashmob-szerű telefonos videóval lehet jelentkezni. A kisfilm bárhol elkészülhet, ahol mások előtt népszerűsíteni lehet Shakespeare-t. "Felmehetsz a Várba, vagy ki a Hősök terére, de akár szavalhatsz a 7-es buszon vagy egy folyó partján, a fantáziádra bízzuk" - olvasható a szervezők közleményében.   

Az elkészült videókat, amelyek maximum 1 percesek lehetnek, a Nemzeti Színház Instagram-oldalára a beérkezés sorrendjében töltik fel. A kreatív videókat háromtagú zsűri - Szász Júlia színművész hallgató, valamint Farkas Dénes és Rácz József színművész - értékeli.   

A játék eredményhirdetését december 10-én tartják. A díjkiosztót A vihar című darab bemutatóján, december 20-án a Nemzeti Színház nagyszínpadán rendezik meg.   

A játékban a közönség is szavazhat, a saját névvel ellátott videókat és a közönség szavazatait a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várják. Az új pályázatot a tavalyi, Az ember tragédiája előadásához kapcsolódó szpotverseny sikere nyomán hirdette meg a Nemzeti Színház - áll a közleményben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 830 264 megtekintés

Videó: 28 137 397 megtekintés

Látogatók

Összesen5173405

Jelenleg az oldalon

50
Online

Interreg CE1013 REFREsh