2022. március 17-én 16:40-kor megérkezett az első fekete gólya a bekamerázott fészekbe és sötétedésig pihent rajta. Azonosító gyűrűt nem visel.

Reméljük, hogy ebben az évben költőhelynek is kiválasztják a kamerás fészket. A további gólyaaktivitásokról folyamatosan hírt ad a Gemenc Zrt. hivatalos weblapján (gemenczrt.hu) és a Facebook-oldalukon.

A Gemenc Zrt. finanszírozásával a Duna-Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével létrejött projektnek köszönhetően immár 10. éve folytatódhat a tudományos megfigyelés.

2013-tól egy fekete gólya pár életébe pillanthatnak be az érdeklődők. A fészket figyelő kamerák lehetővé teszik, hogy jobban megismerjük ezeknek a rejtett életmódot folytató madaraknak a szokásait.

Fotókkal, videókkal, szöveges tartalommal várják az érdeklődőket, hiszen a webkamerás megfigyelés nemcsak a szakembereknek nyújt fontos információkat, hanem az erdőgazdaság és az együttműködő partnerek segítségével a természetvédelmi szemléletformálásában is sokat segít.

Forrás: Ökoturisztikai Központ Gemenc

 

 

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 942 822 megtekintés

Videó: 49 094 531 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7058652

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh