Augusztus 5-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre; pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 21-én zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba - közölte az Oktatási Hivatal (OH) közleményben az MTI-vel.

A pótfelvételi ponthatárait augusztus végén hirdeti ki az Oktatási Hivatal.  

Az idén állami ösztöndíjas képzésekre is lehet jelentkezni, 35 egyetemen és főiskolán nyílik lehetőség agrár, hitéleti, informatika, műszaki, orvos- és egészségtudomány, pedagógusképzés és természettudomány képzési területek bizonyos szakjaira benyújtani a jelentkezést - írták.  

Ugyanakkor 47 egyetem és főiskola hirdet mind a 15 képzési területen önköltséges finanszírozási formában képzéseket. Alapképzések, osztatlan képzések, mesterképzések és felsőoktatási szakképzések is szerepelnek a meghirdetések között - tudatták.  

Közölték: a pótfelvételi eljárásban csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon szak állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít) a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben 2022. augusztus 5-én éjfélig. A 2022. évi felsőoktatási pótfelvételiben meghirdetett szakokra vonatkozó információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a felvi.hu honlapon olvashatók.  

A jelentkezést legkésőbb augusztus 5-én éjfélig hitelesíteni is szükséges ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva. Minden előírt dokumentum feltöltési határideje is 2022. augusztus 5. éjfél - hívták fel a figyelmet.  

Jelezték: ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy - elsősorban mesterképzések esetében - felvételi vizsgát írnak elő, a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak itt közlik a vizsga időpontját, és az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek.  

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárait augusztus végén hozza nyilvánosságra az OH.  

A 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a 2022. július 21-én meghatározottnál. A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alap- és osztatlan képzés esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzés esetén pedig 50 pontnál - olvasható a tájékoztatásban.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 67 500 263 megtekintés

Videó: 41 245 068 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6055976

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh