Egy széles körben elismert védelmi szakértő szerint az Egyesült Államok kormánya csak a "törvényen kívüli" hackerek segítségével nyerheti meg a terroristák elleni kiberháborút. Ahelyett, hogy leültetnék, inkább sorozzák be őket - javasolta John Arquilla a Guardiannak adott interjújában.

John Arquilla, az Egyesült Államok egyik legismertebb és legelismertebb védelmi szakértője, a cyber warfare (kiber hadviselés) kifejezés megalkotója szerint országa csak és kizárólag a hackerek segítségével nyerheti meg a terroristák elleni online háborút. Arquilla szerint itt lenne az ideje, hogy a kormány igénybe vegye ezeknek a magasan képzett internetes szakembereknek a szolgálatait – ahelyett, hogy ahogy mostanában divat, hajtóvadászatot folytat ellenük, és minden adandó alkalommal a bíróság elé rángatja őket.

A szakember úgy véli, ha a kormány „online hadászati stratégákként” alkalmazta volna az elit hackereket, az USA már rég megnyerhette volna a terrorellenes háborút. Arquilla a Guradiannak adott vasárnapi interjújában az FBI egyik vezetőjének nyilatkozatára reagált, amelyben a Szövetségi Nyomozóiroda magas rangú tisztségviselője azt mondta, hogy az Egyesült Államok „nem áll nyerésre” a hackerháborúban.

A Naval Postgraduate School (NPS) professzora és a Pentagon Pentagon Information Operations Center for Excellence volt direktora szerint az erőviszonyok egycsapásra megváltoznának, ha „outlaw-ból seriffé” képeznék a tehetséges kódtörőket és autodidakta biztonsági szakembereket:

Arquilla szerint az Egyesült Államok alaposan lemaradt a kiberhadászati versenyben; egy új „Bletchley Park” létrehozására volna szükség, hogy a most illegalitásban működő komputervarázslók és kódtörők az amerikai kormány szolgálatába állva felkutathassák, feltérképezhessék és szétzúzhassák az ellenséges hálózatokat. „A legtöbb hacker, akit ismerek, mindent megtenne azért, hogy elpusztítsa az Al-Kaidát” - jelentette ki a neves szakértő.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 927 587 megtekintés

Videó: 49 086 897 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7057811

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh