A dél- koreai kormány elhatározta, hogy újra indít egy régi atomreaktort, annak érdekében, hogy eleget tudjon tenni a megnövekedett villamosenergia fogyasztásnak, amelyet a rekord hőség hullámok okoznak. Miközben a világ az utolsó generációjú nukleáris erőművek biztonságáról vitatkozik, és számol azokkal az emberi tévedésekkel, amelyek úgy tűnik, képtelenek felhagyni az atomerőművekkel, van, aki elhatározta, hogy leporolja saját nemzete történetének egy lapját, azért, hogy szembeszálljon a nyári magas energiaigénnyel.

Ez tehát Dél-Korea, amely a Bloomberg News híradása szerint elhatározta, hogy reaktiválja az ország legöregebb nukleáris reaktorát. A Korea Hydro & Nuclear Power Co társaságról van szó, amely Szöul dél-keleti részén Busan városban üzemelteti a Kori 1 – 1972 –ben épített reaktort. Ez a régi reaktor augusztus 10-étől kezdve ismét segíti a 23 jelenleg működő reaktor tevékenységét.

Valóban Dél-Korea legidősebb reaktoráról van szó, amelyet néhány technikai probléma miatt csak nem rég óta pihentetnek, s amelyet 2017-ben terveznek végleg bezárni. Az országot elárasztó hőhullámok, és ennek következményeként az elektromos energia fogyasztásának megnövekedése, győzték meg a gazdasági minisztert arról, hogy a közvélemény aggodalma ellenére, ismét üzembe helyezze az 578 MW Busan-i reaktort. A Nukleáris biztonságért felelős Bizottság bejelentette, hogy csak négy hónapos ellenőrzést követően járultak hozzá az elmúlt hónapban a reaktor újra indításához.

Forrás: Aiolus News/Energiacentrum.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 721 507 megtekintés

Videó: 48 932 329 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028365

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh