Az okos-telefonok és a hatalmas adatmennyiségek jellemezte korszak (Big DATA) a hálózati technológia átalakítását teszi szükségessé.

Az okostelefonok új generációinak bevezetésével az információs és kommunikációs technológiai iparág valamennyi hálózatában a hatalmas adatmennyiségek korának beköszöntésére számíthat. Az éves Szélessávú Világfórum (BBWF, Broadband World Forum) 2012-es rendezvényén Ulf Ewaldsson, az Ericsson műszaki igazgatója beszédében hangsúlyozta: elengedhetetlenek azok az újabb innovációk a hálózatkezelési technológia terén, amelyek hozzájárulhatnak egy teljes mértékben kommunikáció orientált világ megteremtéséhez. "Svédországban a hetente az interneten töltött idő a 2008-tól 2012-ig, 8 óráról 19 órára növekedett, és ez a trend más országokban is hasonlóképpen alakult. Ugyanezen időszak alatt a hálózatokkal szemben támasztott igények is hatalmas mértékben változtak meg." - mondta Ewaldsson.

"A mobilhálózatokban a hanghívásokat egyre inkább felváltja az adatátvitel. A teljes alkalmazási iparág 35 millió alkalmazást fejlesztett ki négy év alatt - nulláról. A hordozható készülékek flash tárolóeszközeinek tipikus kapacitása 32 GB-ról 1 TB-re nőtt. Ez a fajta véget nem érő innováció egyfajta pozitív visszacsatolási hurkot hozott létre a fogyasztói kereslet és a hálózatok kapacitása, valamint képességei között.” – folytatta Ewaldsson.

Az Ericsson műszaki igazgatója szerint többé már nem tekinthetünk különálló rendszerként a kommunikációs infrastruktúrára. Minden hálózatnak képesnek kell lennie olyan személyre szabott, végpont-végpont jellegű és IP-alapú szolgáltatások és alkalmazások forgalmának megfelelő szállítására, amelyek a felhasználók magas elvárásainak is képesek megfelelni. Mindezeket az előfizetők számától, illetve mobil- vagy vezetékes jellegétől és a sávszélesség iránti kereslettől függetlenül kellene kezelni – a video-, a hang- valamint az adatszolgáltatás tekintetében is.

Az Ericsson szerint a jövő hálózatának kulcsfontosságú technológiai területei a heterogén hálózatok, a 4. generációs IP hálózatkezelés és a valós idejű analitika, mivel a cégeknek tudniuk kell mi folyik a hálózaton. Az első, a heterogén hálózat a mobilhálózatok és az alacsony energiaigényű rádiós technológiák - ideértve mindenféle méretű mobil-cellát és WiFi hozzáférési pontot - zökkenőmentes kombinálását jelenti. Előnye a nagy sávszélesség és a jelátviteli kapacitás növelése, valamint az igen magas forgalommennyiség és adatátviteli sebesség elérhetővé tétele. A cég szerint a WiFi egyre inkább a mobilszolgáltatói hálózat integráns részévé válik.

Az új IP-hálózatnak túl kell lépnie az internetes robbanáshoz kiépített hálózaton. A hálózatoknak információval kell rendelkezniük a felhasználókról, a szolgáltatásokról, a készülékekről, a földrajzi helyekről,, bővíthetőnek kell lenniük a sávszélesség és a kapcsolatok/jelátvitel tekintetében, ugyanakkor sokkal egyszerűbben üzemeltethetőnek és karbantarthatónak is kell lenniük.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 713 169 megtekintés

Videó: 48 925 677 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027077

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh