Hamarosan még biztonságosabb lehet a kártyás fizetés. A CeBIT-en mutatják be a Fraunhofer Társaság kutatói azt a plasztik azonosítót, amely felismeri a tulajdonosát.

Az új bankkártyát a Fraunhofer Társaság Grafikus Adatfeldolgozó Intézetének (GDI) kutatói fejlesztették ki. Ez az aláírási folyamat során egyértelműen fel tudja ismerni a valódi tulajdonost. A megoldás lényege az úgynevezett aláírási dinamika. Ennek lényege, hogy minden ember teljesen egyedi tempóban ír, tehát nem csak másként írja le a nevét, de például máshogy is tartja a tollat, éppen ezért nagyon nehéz utánozni bárkinek az írását.

A most megalkotott bankkártyánál ezt a folyamatot rögzítik érintőképernyő, touchpad vagy táblagép segítségével a bankban, majd a mintát közvetlenül a kártyába beépített chipbe táplálják be. A vásárlás során elegendő a kártyát elhelyezni a leolvasóba, amely össze van kötve egy írási felülettel. Erre az illető leírja a nevét egy elektronikus toll használatával és nem egy külön rendszer, hanem maga az integrált chip hasonlítja össze egymással a korábban rögzített és a korábban eltárolt mintát.

Az eljárás még biztonságosabbá teszi a kártyás fizetést, hiszen ha egy bűnöző meg is szerzi valakinek a bankkártyáját és az ahhoz tartozó PIN-kódot, akkor sem tud pénzt felvenni ha aláírással is azonosítania kell magát az embernek. Még ha meg is próbálja utánozni a tulajdonos kézírását, az eredmény akkor is eltérő lesz. "A tudás, a birtoklás és a biometria ötvözete ideális, s a korábbinál nagyobb kényelmet és biztonságot garantál a kártyatulajdonos számára. A módszernek köszönhetően lehetetlen, hogy bárki ellophassa egy külső eszközből a biometriai adatokat és visszaéljen velük" - hangsúlyozta Alexander Nouak, az IGD azonosítási és biometriai részlegének vezetője.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 848 134 megtekintés

Videó: 49 026 972 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7045282

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh