Tony Abbott ausztrál miniszterelnök egy közeli tanácsadója egy újságcikkben úgy fogalmazott, hogy a globális felmelegedést az ENSZ találta ki, hogy megteremthessen egy új, tekintélyelvű világrendet.

Maurice Newman, az Abbott-kabinet mellett működő gazdasági konzultatív tanács elnöke szerint az ennek jegyében összeesküvők végső célja "a politikai hatalom koncentrálása". Ehhez "a globális felmelegedés csak egy csali" - írja a tanácsadó a The Australian című lap véleményrovatában, ostorozva "a klímakatasztrofisták ötven éve szajkózott halandzsáit".

"Gondosan őrzött titok volt, de kiderült, azoknak a klímamodelleknek a 95 százaléka, amelyek szerintük bizonyítják a kapcsolatot a szén-dioxid-kibocsátás és a globális felmelegedés között, közel két évtizednyi hőmérsékleti stabilitás láttán tévesnek bizonyul" - írja Newman, anélkül, hogy ezt bármivel alátámasztaná.

Az ABC ausztrál tévétársaság volt főnökének kijelentései épp akkor jelentek meg, amikor ausztráliai látogatáson tartózkodik Christiana Figueres, az ENSZ éghajlat-változási keretegyezményének (UNFCCC) főtitkára. Szerinte Figueres "azt állítja, hogy a demokrácia gyönge rendszer a globális felmelegedés elleni harcban", és ebben a tekintetben "a kommunista Kína a legjobb modell".

"Itt nem a tényekről vagy a logikáról van szó, hanem egy új, ENSZ-ellenőrzés alatti világrendről. Szembeszáll a kapitalizmussal és a szabadsággal, és napi témává teszi a környezeti katasztrofizmust céljai eléréséhez" - hangoztatja Maurice Newman.

Christiana Figueres egyébként egy melbourne-i felszólalásában arra ösztökélte Ausztráliát, hogy a globális felmelegedés problémájára való tekintettel mondjon le a szénről, az ország második legfontosabb exportcikkéről.

Forrás: hirado.hu / MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 908 megtekintés

Videó: 47 974 294 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888039

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh