Ma már minden a világ dolgaiban és eseményeiben tájékozott ember számára nyilvánvaló, hogy a gazdasági és pénzügyi rendszer elérkezett végső összeomlásának határára. A világ és annak fejlődése egy olyan ponthoz érkezett, amikor a kialakult helyzeten a régi gondolkodással nem lehet változtatni és azt, ami elromlott csak új gondolatokkal és új megoldások alkalmazásával lehet valami újra cserélni. Eközben a politika törekvése arra, hogy a régi jelszavak hangoztatásától, ill. a régi módon történő cselekvéstől várja el az új megjelenését, már csak egy szép álomnak tekinthető és egyre kevesebben vannak, akik hisznek benne.

A krízissel szemben csak egyetlen védekezés van, ha a közösség felismeri, hogy önmagát és tagjait csak tettekkel tudja megvédeni és belátja, hogy az elkövetkező krízis elleni sikeres védekezés csak egy pénzhelyettesítő bevezetésével lehetséges.

Ezen az oldalon olyan írásokat helyeztem el, melyek segíthetnek mindazoknak, akik egy helyi vagy közösségi pénz bevezetésében gondolkodnak és még nem tudják, hogyan induljanak el, mit tegyenek.

Az elsőben a helyi vagy közösségi pénz működésének és hatásának kérdéseit foglalom össze, néhány ismertebb példával kiegészítve. Majd a másodikban a bevezetés lépéseit és tennivalóit gyűjtöttem egy kis csokorba, hogy azok a közösségek, akik erre az elhatározásra jutottak, munkájukban egy kis támogatást és iránymutatást kapjanak.

A két írás itt elolvasható: Kattintson ide...

Forrás: menedzserkalauz.hu

Takáts Péter - Pénzrendszerek 2012 után c. videója itt látható: Kattintson ide...

Takáts Péter - Új Közösségek, Új Pénzek c. előadása az I. Országos Helyi Pénz Konferencián itt látható: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 49 773 568 megtekintés

Videó: 28 867 945 megtekintés

Látogatók

Összesen5231965

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh