A felhőalapú webbiztonsági megoldásokat szállító Incapsula felmérése szerint a weboldalak forgalmának 51%-át nem „humán felhasználók”, hanem különféle automata szoftverek bonyolítják. Többségükben kártékony programok, amelyeket a hackerek, pénzzé tehető adatokra vadászó ipari kémek és mindenféle rendű-rangú tartalomvadászok szabadítottak rá a világhálóra.

Az automaták átvették a hatalmat a publikus internet felett. A kutatás adatai szerint a hús-vér felhasználók a teljes hálóforgalom alig felét, 49 százalékát produkálják. A kártékony szoftverek látogatása jobbára észrevétlen marad – a weboldalakon való jövés-menést monitorozó analitikai szoftverek csak az „emberi felhasználókat” listázzák.

Az Incapsula szakértői szerint az automaták inváziója jelentős költségnövekedést okozhat az üzemeltetők számára. Ezek a programocskák jelentősen leterhelhetik a sávszélességet, és jelentős működési zavarokat okozhatnak.

A cég adatai szerint egy átlagos weboldal forgalmának öt százalékát a hackerprogramok, öt százalékát a szkréperek, két százalékát a szpemmerek, 19 százalékát a kémprogramok, húsz százalékát pedig a jóindulatú keresőmotorok kötik le. Az adatokat egy ezer weboldalból álló mintán gyűjtötték.

„Nagyon kevesen tudják, hogy forgalmuk nagy részét 'nem emberi' látogatók bonyolítják, és hogy milyen potenciális veszélyeket rejt magában ez a tény” – húzta alá a ZDNet.com-nak nyilatkozva Marc Gaffan, az Incapsula egyik alapítója.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 612 467 megtekintés

Videó: 27 948 277 megtekintés

Látogatók

Összesen5157015

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh