A legutóbb megszüntetett sebezhetőség egyre gyakrabban kap szerepet különféle webes támadásokban, ezért a Flash Player alkalmazás minél előbbi frissítésére van szükség.

Az Adobe a múlt héten a Reader valamint az Acrobat szoftverei mellett a Flash Playert is frissítette. A cég már akkor jelezte, hogy ez utóbbi alkalmazásában egy olyan sérülékenységet szüntetett meg, amelyet a kiberbűnözés gyorsan a saját javára fordított, ugyanis a működő exploit hamar elérhetővé vált az interneten. A fejlesztők által javított hiba egy olyan memóriakezelési rendellenességre vezethető vissza, amelynek révén a támadók akár teljes mértékben átvehetik az érintett rendszerek feletti irányítást, vagy azok összeomlását idézhetik elő. A sérülékenység speciálisan szerkesztett Flash objektumokkal válhat kihasználhatóvá, melyek kártékony weboldalakon kaphatnak helyet. Az Adobe közleménye szerint a Flash Player ezen sebezhetősége a Windows, a Macintosh, a Linux, a Solaris és az Android kompatibilis kiadásokat érinti.

A támadóknak nem szegte kedvét az a tény, hogy a Flash Playerhez elérhetővé vált a hibajavítás. Sőt egyre intenzívebben használják ki a sérülékenységben rejlő lehetőségeket, és mind több weboldalon terjesztik a kártékony kódjaikat.

Az Adobe Flash Player legújabb verziója itt tölthető le: Kattintson ide...

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3642304

Jelenleg az oldalon

10
Online