A németországi szövetségi drogügyi megbízott legfrissebb jelentésében kiemelte, hogy a 14 és 64 év közötti korosztály tagjai közül 560 000 személy nevezhető internetfüggőnek.

Az Európai Unió vezető tagállamában először készült átfogó országos internetfüggőségi jelentés. Mechthild Dyckmans szövetségi drogügyi megbízott kiemelte, hogy az internet számos fiatal férfi számára az első számú kommunikációs eszközzé vált, néhányan azonban belebetegednek a használatába. Vannak, akik chat- vagy online játékfüggők lesznek, míg mások rendszeresen keresik fel a szexhonlapokat. Mindez kezd komoly méreteket ölteni, a jelenség egyaránt aggasztja a német kormányt és az egészségügyi minisztert.

A most összegyűjtött információk alapján kiderült, hogy jelenleg Németországban a 14 és a 64 év közötti korosztály tagjai közül 560 000 személy internetfüggő, és további 2,5 millió ember számára legalább problémásnak nevezhető a számítógépes játékok és a közösségi hálózatok használata. Az internetfüggőség kialakulása leginkább a férfiakat, közülük is elsősorban az egyedülállókat, a munkanélkülieket és a bevándorlókat veszélyezteti. Az egyedülálló és munkanélküli férfiak különösen veszélyeztetettnek számítanak, mivel hamarabb elmerülhetnek az online világban és elveszíthetik a valósághoz kötődő kapcsolataikat.

Dyckmans közölte: a szinte beteges internethasználat jele, hogy az érintett felhasználó elhanyagolja az életét, a barátait, háttérbe kerül a munka, az iskola, de akár a legegyszerűbb dolgok is, mint az evés vagy a mosás. Az online játékfüggők és a közösségi hálózatoktól függők aránya a 25 és 64 év közötti korosztály tagjainál 0,7 százalék. A nőknél ez az arány 0,4, míg a férfiaknál kereken 1 százalék. A szövetségi drogügyi megbízott szerint erősíteni kell a megelőzést, a felvilágosítást és a kezelési ajánlatokat. Emellett az online játékokat és a közösségi hálózatokat működtetők figyelmét is fel kell hívni a problémára, őket is kötelezni kell arra, hogy a regisztrált tagjaikat tájékoztassák a lehetséges veszélyekről.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 080 779 megtekintés

Videó: 48 310 920 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921961

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh