Egyik moszkvai emeletes ház lépcsőházában, a bejárati ajtó mellett egy felhívás: „A világ vége közeledtének okán, kérjük a tartozásaik rendezését 2012 december 21-ig”.

Körülbelül így, a félelmet nevetéssel leplezve fogadja az oroszok többsége a világ vége körül folyó zajongást, amit elvileg a maja naptár ez év december 21-ére jósolt. Viccekkel körítve bár, de mégis vásárolják az emberek az olyan legszükségesebb dolgokat, mint a gyufa és a só. Bár a világvége után nem lesz már, aki megsózza az ételt.

El kell ismerni azonban, hogy az amerikaiak jóval túltettek az oroszokon a világ végéhez való készülésben. Tömegesen vásárolnak fegyvereket és lőszert egy zombi apokalipszisre készülve: köszönjük Hollywoodnak a sok „zombis” filmet, ahol a földet nagy mennyiségben árasztják el élő halottak (mert „a pokolban már nincs nekik hely”) és elkezdenek békés polgárokkal táplálkozni. Mindeközben a papok a szentírás tanulmányozását javasolják, mert szerintük abban lehet megtalálni a meneküléshez vezető utat.

A tudósok is azon a véleményen vannak, hogy növelni kell a társadalom műveltségi szintjét. Galina Jersova, a maja történelmet és kultúrát kutató orosz intézet igazgatója arra mutat rá, hogy a maja naptáron nincs semmi írás: az egész csupán egy kőtömb, melybe egy, valószínűleg a hold mozgásán alapuló naptárat karcoltak. Nincs azonban egyetlen világvégére utaló nyom sem rajta.

A mentőszolgálatok máshogy állnak a problémához. Vlagyimir Pucskov, az orosz rendkívüli helyzetek minisztere a „Rosszijszkaja Gazétának” adott interjúban kijelentette: „Az ismert tény, hogy világméretű katasztrófák földünkön 10-15 millió évenként fordulnak elő. Természeti katasztrófákat a közeljövőben lehet várni, azonban azok nem lesznek világméretűek”.

Roman Vilfand, az orosz Nemzeti Hidrometeorológiai Központ igazgatója iróniával mondta, hogy némely orosz régióban már bekövetkezett a világvége. Olyan városokban, mint Murmanszk, vagy Norilszk, a nappalok hosszúsága már 0 óra, 0 percre csökkent. Ez a világvége viszonylag hamar véget ér, Norilszkben az első napfényes nap január 11-én jön el.

Úgy élünk, hogy nem tudjuk mi vár minket az elkövetkezendő öt percben (nem beszélve az elkövetkezendő napokról vagy, annál inkább évekről, évtizedekről). Nem azt jelenti-e ez, hogy a világ végére (vagy egyszerűbben szólva, a halálra) mindig készen kell lenni? A keresztények (de a muzulmánok, buddhisták és a többi vallás képviselői is) igennel válaszolnak erre a kérdésre. Miért ne értenénk egyet velük, hogyha mindegyikünk érti a lelke mélyén, hogy létezésünk véges.

Forrás: ruvr.ru

Kapcsolódó blog bejegyzéseink:

2012: világvége vagy világbéke? Kattintson ide...

A modern civilizáció összeomlása már elkezdődött

Kattintson ide...

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4615920

Jelenleg az oldalon

4
Online