A jövő év elején rendezik meg Las Vegasban a CES-t, az elektronikai világ csúcsrendezvényét, ahol az egyik legforróbb téma a mozgásérzékelés lesz, de izgalmas újdonságok várhatók a 3D nyomtatás és a mobilappok terén is.

A hi-tech világ krémje gőzerővel készül a legfrissebb digitális trendeket bemutató szupershow-ra, a CES-re. Óriáscégek feltörekvő startupok-kal karöltve január elején mutatják be a világnak a boszorkánykonyháikban kifőzött innovációikat. 2014. január 7-10 között a legnagyobb cégek képviselői, üzletemberek és újságírók özönlik el a black jack és rulettasztal fővárosát, hogy megismerjék a legfrissebb digitális trendeket. 3200 technológiai cég rántja le a leplet közel 20 000 új fejlesztésről. Helyet kap többek között az autóipar, a fitnesz technológia, vagy éppen a robotika, de a főszerepet várhatóan a mozgásérzékelés, a 3D nyomtatás és az appok játsszák.

A mikroméretű mozgásérzékelők - azaz szenzorok - teljesen újraírhatják digitális eszközeink használatát. A jövőben akár a szemünk mozgásával is kezelhetjük digitális eszközeinket. A terület vezető fejlesztőműhelyei mutatják be a mimikafelismerés, a kiterjesztett valóság, a szemmozgás- és a mozgásérzékelés terén elért legújabb eredményeiket. Szintén írtunk már párszor a 3D nyomtatásról, mely kategória néhány évvel ezelőtt még nem is létezett, mára viszont a tech ipar egyik legnagyobb jövő előtt álló szegmense. Az alkalmazásfejlesztés a tech ipar egy másik robbanásszerűen fejlődő területe. A CES-en a legjelentősebb fejlesztők, gyártók és szoftverszolgáltatók vonulnak fel, hogy megmérettessék magukat, melyre több programelem is lehetőséget ad. "A CES 2014-ben a világ első-számú app seregszemléjévé avanzsál, ami kiváló lehetőséget kínál fejlesztők, gyártók és szoftverszolgáltatók számára a kapcsolatépítésre, fejlesztéseik bemutatására és a szakmai megmérettetésre" - mondta Gary Shapiro, a Nemzetközi CES-t szervező CEA (Fogyasztói Elektronikai Szövetség) elnök-vezérigazgatója.

Az egyik programelem a Wall of Apps, ami az év legjobbnak ítélt iOS, Android, Blackberry és Windows Phone alkalmazásait mutatja be. A Mobile Apps Showdown pedig egy pörgős fejlesztői verseny: az app készítők négyperces "stand-up" előadás keretében ismertethetik meg leginnovatívabb alkalmazásaikat a közönséggel. A győztest egy tapsmérő készülék segítségével választják ki. Üzleti ötletverseny is lesz, 100 díjnyertes appkészítő szállhat versenybe 100.000 dollárért: a nevezők nyolc órát kapnak egy alkalmazás lefejlesztésére meghatározott témakörben. A 2014-es CES-re több mint 150 országból mintegy 150 000 látogatót várnak.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 906 019 megtekintés

Videó: 49 075 500 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055783

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh