A dél-koreai cég Smart televíziói- a tulaj tudtán kívül- adatokat gyűjtenek és azokat továbbítják az LG központba. Ez a gyanú merült fel Nagy-Britanniában, ahol a médiahatóság már nagy erőkkel vizsgálja az ügyet.

Milyen csatornákat kedvel a tulaj? Milyen egyéb tartalmakat tesz fel a Smart Tv képernyőjére? Erről tudósít egy elmés szerkezet az LG Smart televíziójában. Véletlenül vették ezt észre, de azonnal komoly riadót fújtak Nagy-Britanniában miatta, ami nem véletlen.

A szigetországban ugyanis szent "az én házam az én váram elve", ám az LG okos-tévéje nincs tekintettel arra, hova kerül, illetve mely országokban forgalmazzák. Egyébként vélhetően másutt sem örülnek a tévénézők annak, ha tudtukon kívül, ráadásul egy saját pénzből vásárolt, méregdrága szerkezettel figyelik meg őket - még ha ezt pusztán a televíziózási szokásaikat rögzítendő teszik.

Az LG Smart televíziója pedig nemcsak "okos", hanem bizony kémkedik is , hiszen aki megvette, és boldogan kapcsolgatja, nem tudja, hogy egyetlen csatornaváltás, és máris továbbítja a "kisokos" a titokban megszerzett adatot. A nagy kérdés pedig éppen az: hova is kerülnek ezek az adatok, illetve ki vizsgálja azokat?!?

A brit médiahatóság az LG- hez fordult, a dél-koreai világcég, pedig egy kis türelmet kért. Szóvivőjük azt ígérte: hamarosan tájékoztatást nyújt arról, valóban kémkednek-e az okos-tévék.

Forrás: asiaport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 758 377 megtekintés

Videó: 48 956 069 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032592

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh