A világ legnagyobb csomagszállító cége is követné az Amazon példáját és robotrepülőgépek, illetve -helikopterek segítségével juttatná célba a küldeményeket. Bill Gates inkább gyógyszereket szállítana a nehezen megközelíthető helyekre.

A The Verge tudósítása alapján a UPS már robotjárművek egész flottáját teszteli. A vállalat jelenleg is vizsgálja azokat a különböző megoldásokat, amelyek lehetővé teszik a csomagok drónokkal való szállítását. A portál kérdésére válaszul a társaság közölte, hogy a robotrepülőgépek ilyen jellegű alkalmazása érdekes technológia, amit a jövőben is szemmel fog tartani. Nem meglepő, hogy a UPS felfigyelt az Amazon koncepciójára, hiszen a nemzetközi csomagszállítás területén egyetlen más társaság sem fordít ennyi pénzt kutatás-fejlesztésre. Ezt megerősítette a cég egyik szóvivője is, aki elmondta, hogy a UPS minden más vetélytársánál nagyobb összeget költ innovációra.

A The Verge cikke szerint ez a jövő elméletileg gyorsabban is megvalósulhat, mint amire sokan gondolnak. Colin Guinn, a DJI dróngyártó észak-amerikai vezérigazgatója hangsúlyozta: az olyan vállalatok, mint az Amazon vagy a UPS kevesebb, mint két esztendőn belül létrehozhatják a saját biztonságos és működő drónflottájukat.

Eközben Bill Gates, a Microsoft társalapítója a CNN The Lead nevű magazinjának kifejtette, hogy Jeff Bezos terve fantasztikus és "látnoki". Kedvelt témájánál maradva megjegyezte, hogy robotrepülőgépekkel nem csupán könyveket és elektronikai eszközöket lehet szállítani, hanem akár gyógyszerek is eljuttathatók a nehezen megközelíthető régiókba. Nagyszerű dolognak nevezte, hogy az embereknek ilyen álmaik vannak és remeknek, ha a szállítási költségek így csökkenthetők. Az ötlet nagyon optimista, de az olyan IT-úttörőknek, mint Jeff Bezos joguk van nagy dolgokat álmodni. Szerinte nagyszerű lenne, ha ez az elképzelés számos termék esetében megvalósulna.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 47 946 665 megtekintés

Videó: 27 392 774 megtekintés

Látogatók

Összesen5119126

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh