Márciusban hirtelen távozott Andy Rubin, a Google Android-részlegének a vezetője, most azonban kiderült, hogy ő vezeti a vállalat robottechnikai csoportját.

A társaság saját robotokat akar építeni és ennek a programnak a felügyeletét látja el Andy Rubin. A Google komoly összegeket fektet be a projektbe és összesen hét amerikai, illetve japán robottechnikára specializálódott vállalkozást vásárolt fel. Köztük van a Schaft, egy kis csoport, amely humanoid robotokat fejlesztett ki; az Industrial Perception, amely teherautók le- és felrakodásánál használható robotkarokat készített; a Meka and Redwood Robotics, ami humanoid robotokat és robotkarokat fejleszt; továbbá a robot kamerarendszereket létrehozó Bot & Dolly, amelynek megoldásait a Gravitáció című film elkészítésekor is használták.

A Google aligha fog olyan robotokat fog készíteni, amelyeket végfelhasználóknak szánna, sokkal valószínűbb, hogy a vállalat az ipari gyártásra összpontosít majd. Az egyik lehetséges terület az elektronikus eszközök manuális gyártása lehet, de emellett elképzelhető az online kereskedelmi alkalmazás is, például egy automatizált kiszállítórendszer létrehozása. Rubin a Google által kifejlesztett robotautóhoz hasonlította a projektet, ami először tudományos fantasztikumnak hangzik, de már nagyon közel van a valósághoz. A menedzser mindenesetre elégedettnek tűnik, azt nyilatkozta, hogy ez a legjobb munka a világon.

Andy Rubin márciusban távozott az Android-részleg éléről. A szakember úgy döntött, hogy valami mással akar foglalkozni és a konszernen belül keres új kihívásokat, ugyanakkor az új munkájával kapcsolatban akkor még semmit sem lehetett tudni. Rubin utódja Sundar Pichai lett.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3572333

Jelenleg az oldalon

71
Online