Egy új, dél-koreai találmány forradalmasíthatja a búvárkodást. A futurisztikus maszkkal halként úszhatunk.

A szemre is tetszetős Triton nevű eszközt egy dél-koreai dizájner, Dzseabjun Jeon tervezte, aki valószínűleg nagy Csillagok háborúja-rajongó, ugyanis a Baljós Árnyak című részben hasonló készülékkel merültek a habokba Obi-Wan Kenobiék. A speciális légzőmaszk feleslegessé teszi az oxigénpalack használatát, ugyanis innovatív filterének és mikrokompresszorainak köszönhetően kivonja a vízben lévő levegőmolekulákat, és összegyűjti a csutora két oldalán V alakban elhelyezkedő csövekbe, ahonnan belélegezhetővé válik. Az energiaellátásról csúcstechnikájú apró akkumulátor gondoskodik, melyet ezerszer gyorsabban lehet tölteni, mint hagyományos társait.

Ezzel a mesterséges kopoltyúval sokkal könnyebbé válik a búvárkodás, hiszen nem kell ormótlan, nehéz oxigénpalackot cipelnünk a hátunkon, és nem áll fenn az a veszély, hogy a szelepeknél valami gond történik, ami miatt megfulladunk a mélyben. Persze az akkumulátor bármikor lemerülhet, de ha viszünk magunkkal egy másikat, akkor egyetlen mozdulattal kicserélhetjük, és máris folytatódhat a lubickolás.

Dzseabjun Jeon terméke egyelőre csak koncepció, de működőképes, így ha átmegy az ilyenkor szükséges szigorú teszteken, akkor rövid időn belül forradalmasíthatja a búvárkodást.

Forrás: mno.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 066 250 megtekintés

Videó: 48 290 150 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919802

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh