A legújabb információk azt mutatják, hogy az elmúlt években sikeres volt a sokat támadott vállalkozások stratégiája. A Goodwin Procter ügyvédi iroda a 2010 és 2013 közötti időszakot vizsgálta meg és arra a megállapításra jutott, hogy míg a bíróságokon a trollcégek átlagosan 8,5 millió dollárt kerestek, addig a különböző társaságok általában csupán 2,5 millió dollár kártérítést kaptak. Mindez azt jelenti, hogy a termékeket nem fejlesztő, kizárólag szabadalmakat felvásároló, majd azokat más cégek ellen felhasználó vállalatok törekvéseit az elmúlt 4-5 évben általában siker koronázta.

Michael Strapp, az ügyvédi iroda partnere úgy vélte, hogy a sikeres gyakorlat több okra vezethető vissza. Ezek egyike az amerikai szabadalmi rendszer és annak hiányosságai. A másik ok, hogy a szabadalmi trollok többnyire Kelet-Texas és Delaware államok bíróságaihoz fordulnak, ugyanis az ottani bírák azt az álláspontot képviselik, hogy az ilyen jellegű perek erősíthetik a gazdaságot. További probléma, hogy a megkeresett piaci szereplők nagy része inkább fizet, mert attól fél, hogy a bírósági eljárásban többet veszíthet és nem mindegyik vállalkozás tudja felvállalni a perköltségeket sem.

A Dropbox, a Google, az SAP és más IT-óriások júliusban megalapították a Licence on Transfer Network (LOT) nevű szervezetet, amelynek keretében szabadalmi licencmegállapodásokon keresztül, közösen akarnak fellépni a szabadalmi trollok és a jelenlegi gyakorlat ellen. Hasonló célból idén februárban létrejött a UPC Industry Coalition. Az Amerikai Egyesült Államokban júniusban a FindTheBest (FTB) nevű kaliforniai vállalkozás pert nyert a Lumen View trollcég ellen. Utóbbinak kellett megfizetnie a teljes perköltséget, ami 200 000 dollár tett ki.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 659 758 megtekintés

Videó: 48 865 791 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7017455

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh