Több mint két hónapja hatályos az a helyi rendelet, amely alapján tilos rágyújtani az autóbusz állomáson, a buszmegállókban, a játszótereken, valamint egyes közintézmények körzetében.

,,Sajnos sokan azonban még mindig nem tudnak arról, hogy a rendelet érvényben van. Sok szülő továbbra sem veszi tudomásul, hogy a játszótér, a buszmegálló nem azért van, hogy ott dohányozzon. Mivel az iskolások egy része sikkesnek gondolja az iskola előtti bagózást, a középiskolák környékét a kicsengetés utáni percekben szinte azonnal

ellepik a pöfékelő nebulók. Ez a helyzet tarthatatlan!” – véli Borbás Sándor.

A körtvélyesi önkormányzati képviselő szerint az intézkedés elsődleges célja a szemléletformálás. Összességében kevesebben dohányoznak ezeken a helyeken a tilalom óta. A szabályozás bevezetésekor sem a bírságolás volt a fő cél, ám a szankcionálás lehetővé tételével az önkormányzat véleménye szerint gyorsabban szűnhet meg majd ez a probléma. A dohányzást tiltó rendelet pedig nem csak az egészség megőrzése szempontjából fontos, köztisztasági kérdés is, hiszen a tapasztalatok szerint a dohányzással az elszórt csikkek is együtt járnak.

Jövő januárjától a jelenlegi helyi rendeletnél szigorúbb szabályozás lép életbe egy törvénymódosítással. E szerint tilos lesz dohányozni éttermekben, kocsmákban, bárokban, közintézményekben, munkahelyeken, vonatokon, buszmegállókban. Iskolák, gyermekjóléti intézmények és kórházak udvarán sem lehet rágyújtani.

A törvény betartását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség ellenőrzi majd. A játszótereken és buszmegállókban a közterület-felügyelők is kiszabhatnak büntetést.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 593 199 megtekintés

Videó: 27 927 189 megtekintés

Látogatók

Összesen5155143

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh