A Google többé nem teszi közzé a PageRank értékét - ez az a mutató, amit kamuoldalak százezreivel próbáltak kijátszani.

A Google azzal vált a többi keresőmotornál megbízhatóbbá a 2000-es évek elején, hogy elkezdte alkalmazni a linkeket. A linkek szavazatok voltak egy weboldalra, és amely weboldal több szavazatot kapott, az jobb helyezésre is számíthatott.

Ennek volt a kifejezője a PageRank mutató, amely 2000-ben indult világhódító útjára, és most 2016. március 7-én hivatalosan is megszűnt – írja az ite.hu keresőoptimalizálási magazin.

A Google közleménye szerint nagyjából két hetet vesz igénybe, amíg minden szerverükön átfut a változás, de ezt követően a böngészőkben nem lesz elérhető egyetlen weboldal PageRank-értéke sem. (A PageRank 0 és 10 közötti értékkel jelezte egy weboldal linkerejét.)

Mindez nem jelenti azt, hogy a Google ne használná a PageRank-et algoritmusában de a nyilvános érték többé nem lesz elérhető.

Ezért van tele szeméttel az internet

A PageRank mutató egyébként sokak szerint az internet elszemetelődésért is felelős. Ha egy weboldal helyezését a rá hivatkozó linkek határozzák meg, akkor egy weboldal előrejutásához linkekre van szükség. Ezért születtek százezerszám olyan spam-oldalak, amelyeknek nem volt más céljuk, mint hogy weboldalakat linkeljenek, és ezzel javítsák a helyezésüket.

A PageRank hatalmas fegyver volt a Google kezében, és nyilvánossá tételével a többi keresőmotorral szembeni fölényét is jelezte, de óriási hiba is volt az ite.hu írása szerint. A Google a linkhálózatok manuális büntetésével és a Pingvin algoritmusával próbálja meg felvenni a harcot a spam linkek ellen, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Forrás: privatbankar.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 67 531 803 megtekintés

Videó: 41 274 831 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6058169

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh