A WikiLeaks kiszivárogtató portál csütörtökön újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek szerint a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) képes  feltörni  a legújabb típusú Apple-számítógépeket is. 

A WikiLeaks legújabb információiról a Breitbart News jobboldali hírportálnak a sajtóval,  a szólásszabadsággal és az internetes informáciáramlással foglalkozó munkatársa számolt be.         

A csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentumok a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) azon különböző módszereiről számolnak be, amelyekkel a hírszerzés rátelepszik az Apple MAC típusú számítógépeire, s olyan állandó vírussal "fertőzi meg" a gépet, amely akkor is a rendszerben marad, ha az operációs rendszert újratelepítik. A WikiLeaks szerint a CIA az Apple MAC típusú számítógépeire és új okostelefonjaira is alkalmazza ezt az EDB (Beépített Fejlesztési Ágazat) nevű programot.         

A dokumentumokból kiderül az is, hogy a hírszerzés 2012-ben arra is kidolgozott egy programot, hogy hogyan hatoljon be a MAC-számítógépekbe és laptopokba akkor, ha a víruselhárító program "visszadob" minden támadási kísérletet. Ezt a programot "Sonic Screwdriver" néven tartják számon a CIA berkein belül dolgozó szakemberek.         

A WikiLeaks márciusban már másodszor hoz nyilvánosságra a CIA által alkalmazott megfigyelési technikákról szóló dokumentumokat. A Központi Hírszerző Ügynökség eddig nem ismerte el a dokumentumokban nyilvánosságra hozott tényeket, de informatikai szakértők szerint a WikiLeaks adatai hitelt érdemlőek.         

A CIA márciusban nyomozást indított annak kiderítésére, hogy ki szivárogtatott ki adatokat a WikiLeaksnek.         

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója a Deutsche Welle német tartalomszolgálatótnak csütörtökön délben az interneten adott interjújában közölte: a CIA-ra vonatkozó információinak eddig csupán alig egy százalékát hozta nyilvánosságra.

Forrás: MTI / breitbart.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 708 188 megtekintés

Videó: 48 921 788 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026191

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh