Egy Észak-Korea elleni katonai csapást az Amerikai Egyesült Államok és Dél-Korea közösen fog végrehajtani a két ország közti védelmi együttműködés keretén belül – áll a dél-koreai fegyveres erők által kedden kiadott közleményben.

Mun Szang Kjun, a dél-koreai védelmi minisztérium szóvivője keddi sajtótájékoztatóján megerősítette; Washington nem fog katonai beavatkozást kezdeni Észak-Korea ellen anélkül, hogy arról előzetes konzultációt folytatna Dél-Koreával. Elmondása szerint a két ország közt érvényben lévő egyezmények előírják, hogy egy ilyen beavatkozás előtt a két ország összehangolja az előkészületeket és a katonai offenzívát is.

Április 8-án amerikai tisztviselők jelentették be, hogy az USA haditengerészetének csapásmérő erői megindultak a Koreai-félsziget felé, mert az elnök elrendelte, hogy biztosítsanak számára minden eszközt a koreai atomprogram leállításához. A nyilatkozatok szerint az USA az ENSZ BT felhatalmazása nélkül kiterjedt katonai beavatkozást kezdhet, melynek célja az észak-koreai rezsim megdöntése és nukleáris fegyverkezési programjuk leállítása.

Forrás: hidfo.ru / sputniknews.com

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4833273

Jelenleg az oldalon

4
Online