Miért nyalogatják üdvözült mosollyal a sót az elefántok, a gorillák, a vén kecskékről már nem is beszélve? Ezt a kérdést tette fel James DiNicolantonio professzor, a világ egyik vezető kardiológusa Amerika kellős közepén, Missouri államban.

Negyven éven keresztül az orvostudomány azt hirdette: a só rosszat tesz a vérnyomásnak, mert végzetesen megnövelheti. Ezzel pedig infarktust vagy stroke-ot okozhat. Éppen ezért az ajánlott napi adag nátriumból mindössze 2,4 gramm. Csakhogy a koreaiak 4 grammnál is több sót fogyasztanak naponta, mégis a vérnyomásuk sokkal egészségesebb, mint az amerikaiaké. Sokkal ritkábban kapnak infarktust vagy stroke-ot! Ugyanez a helyzet a francia és a japán konyha esetében is. Ez a három nemzet fütyül az orvosok véleményére és sokkal több sót fogyaszt, mint amennyit a szakértők egészségesnek találnak. Mégis ennek a három nemzetnek a fiai és lányai sokkal tovább élnek, mint azok, akik betartják a sószegény diétát.

A szorgos amerikai szívspecialista több mint 500 tanulmányt nézett át arról, hogy miért veszélyes a só fogyasztása. Egyiket sem találta meggyőzőnek. Könyvet írt erről. Ebből közölt egy részletet a londoni Daily Mail. A cikkből kiderül: egyáltalán nem véletlen, hogy az állatok annyira szeretik a sót! Ez ugyanis megvéd attól, hogy szervezetünkben cukorbetegség alakuljon ki. Más előnye is van: növeli a szexuális aktivitást. A születendő gyerek pedig jobb egészségi állapotban jön világra, ha az anya sok sót fogyaszt.

Sózzuk meg tehát nyugodtan az ételt, mert nem kell attól tartanunk, hogy ezzel tönkretesszük a vérkeringésünket! – tanácsolja a jeles amerikai kardiológus, aki szerint kollégái negyven éven át tévesen hirdették, hogy a sok só öl. A tények nem támasztják alá ezt az elméletet. Épp ellenkezőleg: a só hiánya lehet veszélyes – állítja dr. James DiNicolantonio professzor, aki Missouri államban a Mid-America Heart Institute vezető kardiológusa.

Forrás: globoport.hu / dailymail.co.uk

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 813 625 megtekintés

Videó: 47 978 262 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888327

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh