Hiába a több ezer moderátor és a külső partnercégek bevonása, humán munkaerővel lehetetlen valós időben ellenőrizni az irdatlan adatmennyiséget.

A jövőben algoritmusok segíthetnek abban a döntésben, hogy mely anyagok kerüljenek a tényeket ellenőrző partnerek elé. A közösség portál tényellenőrzőkkel együttműködve lép fel a hamis információk ellen. A társaság partnere az Amerikai Egyesült Államokban többek között az ABC News, az Associated Press, a PolitiFact, míg Németországban a Correctiv nevű központ. Az álhírek elleni harcban a jövőben nagyobb szerep juthat a tanulásra képes szoftvereknek. Tessa Lyons, a Facebook menedzsere elmondta, hogy az algoritmusok többek között abban segíthetnek, hogy a platformon fellelhető hírek közül melyiket mutassák be az együttműködő tényellenőrzőknek. A megvizsgált anyagok között lesznek olyan bejegyzések, amelyek igazságtartalma kétséges.

Az első tesztek már elkezdődtek az Amerikai Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és Hollandiában. Lyons megerősítette, hogy nem ők akarják eldönteni, hogy melyik bejegyzés valós és melyik hamis. A tanulásra képes szoftverek a kétséges tartalmak kiszűrésekor a felhasználók utalásaira és bejegyzéseire támaszkodnak, s idővel egyre jobb lesz a felismerési pontosságuk. Az intézkedések célja egyrészt a politikai véleménybefolyásolás visszaszorítása, másrészt az így pénzt keresni próbálók kizárása.

"Az USA-n kívül Németország az első állam, amelyben ezt a stratégiát alkalmazzuk és azt tervezzük, hogy később más országokra is kiterjesztjük ezt a rendszert. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne mi ellenőrizzük az információkat, ezért van szükség a független partnerekre, mint harmadik félre, akik specialistának számítanak ezen a területen. Ez számunkra a helyes út" - fejtette ki korábban Dan Rose, a Facebook partnerkapcsolatokért és platformmarketingért felelős alelnöke.

Forrás: sg.hu / fr.de

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 713 718 megtekintés

Videó: 48 926 142 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027188

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh