A világ második számú nagyhatalma rohamosan gazdagodik – legalábbis az elit szintjén. A Hurun című gazdasági lap idén is közzétette a dollármilliárdosok listáját, amely egyre hosszabb a Mennyei Birodalomban.

A listavezető új ember, aki megnégyszerezte vagyonát, mely immár eléri a 43 milliárd dollárt. Hszü Csiajin ingatlanvállalkozó, de nemcsak erről híres Kínában. Futballcsapata, a kantoni Evergrande hatszor nyert bajnokságot.

A második helyen a milliárdosok listáján egy internetes vállalkozó áll: a Tencent nevű cég főnöke, Pony Ma. Vagyona 37 milliárd dollár. A harmadik helyre szorult Jack Ma, a külföldön is jól ismert Alibaba alapító atyja, 30 milliárd dollárral. A korábbi első helyezett, a Wanda főnöke és tulajdonosa, Vang Csienlin visszaesett, mert túlságosan agresszíven terjeszkedett. A nyáron kénytelen volt eladni 77 szállodáját, mert pénzügyi gondjai támadtak. Nemcsak ez a baj érte a Wanda főnökét, hanem megtámadta őt az országot vaskézzel kormányzó kommunista párt.

Az oligarchát azzal vádolták, hogy túlságosan agresszíven terjeszkedik, és ehhez nem ortodox módszereket használ fel. Ez a finom utalás a korrupcióra megijesztette a Wanda főnökét hiszen a kommunista párt korrupcióellenes kampánya most a pártkongresszus előtt a csúcsra jár. Nemrég még a mindenható Politikai Bizottság egyik tagja is áldozatul esett. A kommunista párt következő kongresszusa szerdán kezdődik Pekingben, ahol három dollármilliárdos is ott lesz arról a listáról, melyet most tett közzé a Hurun című gazdasági lap Kínában.

Forrás: globoport.hu / hurun.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 100 540 megtekintés

Videó: 48 325 353 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6924082

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh