A spanyol kormány az általános munkabeszüntetést és az országos, a megszorítások elleni tiltakozásokat követően bejelentette a megszorításokat. Az újabb 27 milliárd eurós népnyúzást a már megszokott "kiadáscsökkentés" címen hozták nyilvánosságra.

A kiadások csökkenni fognak, de ne aggódjunk, nemsokára jön az újabb hitel is! Mielőtt az újabb hitelt folyósítják, pedig éppen lesz idő tömeges leépítésekre, és a bérek elértéktelenítésére. A kormány már be is jelentette az állami alkalmazottak béreinek befagyasztását...

Hogy a még talpon lévő hazai vállalkozásokat is csődbe juttassák, bejelentették a vállalkozások adóterheinek növelését. Ennek ellenére szükség lesz az újabb hitelre, de csak hogy a befektetőket megnyugtassák: a gyarmatvidéken rendelkezésre fog állni a kellő számú, olcsó munkaerő.

Ismerős forgatókönyv?

A rég bevált logika szerint a kormány átvállalja majd a tartományok adósságait, emiatt nem fog teljesülni a hiánycél, Brüsszel pedig büntetéseket helyezhet kilátásba, hogy pénz híján újabb hitelre legyen szükség. Ez csak idő kérdése.

Ezt az újabb hitelt pedig közvetlenül a tagállamok, így az Orbán-kormány által befizetett pénzből is fogják fizetni. Ne legyenek illúzióink afelől, hogy így lesz. Mint mindig, Brüsszel pénzügyi manőverei közvetlenül a mi pénztárcánkat csapolják meg, mindegy, hogy Görögország, Spanyolország, vagy Észak-Írország kőműveseinek túlköltekezése az ürügy.

Forrás: jovonk.info

Kapcsolódó blog bejegyzés:

Újabb gyarmatosítás Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 950 673 megtekintés

Videó: 49 100 014 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7059056

Jelenleg az oldalon

13
Online

Interreg CE1013 REFREsh