A görög PASOK pártot a május 6-i választásokon vezető Evangelos Venizelosz kedden egy interjú során kijelentette, hogy az ország eurózóna tagsága nem tekinthető a választások eredményétől független tényezőnek. Vagyis előfordulhat, hogy az uniós vezetők meglepődnek majd az eredményen (már ha nincs már most eleve eldöntve a választások kimenetele).

A Guardian egy kérdésére válaszul Venizelosz azt felelte, "súlyos félreértés, hogy bármi történik, nem hagyjuk el az eurózónát. Európának semmi oka arra, hogy Görögországot kizárja az eurózónából. De ez egy olyan rendszer, amiben rengeteg párt, ország, kormányzat, és több tízmillió választó döntései adódnak össze. Könnyen előfordulhat, hogy valami olyan történik, amit nem tudunk irányítás alatt tartani."

Venizelosz szerint az újabb nyilvános felmérések által mutatott kép torzít, valójában a lakosság sokkal nagyobb arányban támogatja a hitelfelvételt ellenző pártokat, mint azt a felmérések mutatják - azok a felmérések, melyek még kikozmetikázva is a támogatás erősödésének tendenciáját mutatják.

"Nemsokára a görög nép egyértelmű választ fog adni arra a kérdésre, hogy követni akarja-e az euró-párti utat, ami biztonságos és megbízható, vagy valami egészen mást akar."

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4067254

Jelenleg az oldalon

16
Online