Június 28-29-én Európa pénzügyi vezetői újabb tanácskozásra gyűlnek össze, hogy előterjesszék tervüket az adósságválság megoldására. A megoldást, amint az várható, nem adják ingyen.

Az emberek nem szívesen adják fel szabadságukat, ahogyan egyetlen ország sem mond le egykönnyen szuverenitásáról. Nem véletlenül látjuk, hogy az egyes országokban kialakuló, illetve sokszor szándékosan előidézett pénzügyi krízisek „megoldásaként” a vezetők újabb problémákat teremtenek, vagy tovább mélyítik a már meglévő gondokat. Adósságot adósságra halmoznak, míg végül minden ország a hitelezők rabszolgájává válik, és nem marad más hátra, mint elfogadni a globalisták megoldását: a világkormány, vagy jelen esetben az ahhoz vezető Európai Egyesült Államok bevezetését, ami átmeneti békét és gazdasági stabilitást hoz majd.

A pénzügyi válság megoldásaként az európai vezetők egyre közelebb kerülnek egy tényleges, az eddiginél sokkal szorosabb szövetségi egység létrehozásához Európában.

Most már Nagy-Britannia és az Egyesült Államok is egy központi hatalom létrehozására buzdítja Németországot, ami átvenné a hatalmat az egyes országok költségvetési és pénzügyi politikája felett, mivel az eurózóna válság rájuk is negatív hatással van.

Az Index a következőket írja:

Június végén az európai intézmények vezetői előállnak egy tervvel, ami az eurózóna közös kormányzását készítheti elő. A német támogatással kovácsolódó terv mögött nagy a zsarolási potenciál: a kezelhetetlen adósságok szétterítésébe a németek akkor mennének bele, ha a tagállamok feladnák szuverenitásuk igen jelentős szeletét. Az elmúlt két és fél év mintha ennek a főpróbája lett volna.

Több mint két éve szokás az aktuálisan közelgő európai válságtanácskozásokat sorsfordítónak nevezni. A június végére tervezett Európai Tanácsra is érvényes ez, és akár még az is kiderülhet, hogy „ez most tényleg olyan lesz”. Valami nagy tervvel készülnek előrukkolni Európa vezetői, valami olyannal, ami előkészítheti az Európai Egyesült Államokat.

A június végére tervezett tanácskozás valóban komoly változásokat hozhat Európában. A tanácskozáson előterjesztésre kerülő javaslat szerzői között szerepel Mario Draghi, az EKB elnöke (a Goldman Sachs korábbi alelnöke) és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is (aki egy maoista szervezet vezetőjeként kezdte pályafutását), Angela Merkel felügyeletével.

Természetesen számos európai vezető attól tart, hogy egy német vezetés alatt álló európai szuper-állam bármiben rákényszerítheti akaratát a többi tagállamra. Mivel úgy tűnik a vezetők között nincs egyetértés, elképzelhető, hogy a terv megvalósításához a válság további mélyítésére illetve további államok bedöntésére van szükség.

Nagy-Britannia például egyelőre hallani sem akar egy ilyen megoldásról és David Cameron kijelentette, nem fog olyan megállapodást aláírni, ami egy szorosabb fiskális egység bevezetésére irányul.

Számtalan vezető szájából hallhattuk ugyanakkor, hogy az eurózóna csak egy szoros pénzügyi egység bevezetésével működhet hatékonyan, ehhez pedig az szükséges, hogy a gazdag régiók támogassák a szegényebb országokat. Ez egy nagyon fontos pont, mivel tudjuk, hogy a világkormány kommunista ideológiájú lesz, és részben azzal nyeri meg a tömegeket, hogy a válság megoldásaként szétosztja a gazdagok, vagy gazdag országok javait a szegényebbek között.

Nem tudjuk, hogy a hamarosan kezdődő tanácskozás eredményeként ez az új egység valóban létrejön-e, de az biztos, hogy minden efelé mutat. A kétnapos tanácskozás után valószínűleg többet tudunk majd.

Az Index cikkéből:

Egészen biztos, hogy a június 28-29-i csúcson nem jelentik be, hogy Európa kormányai mostantól valamiféle elöljáróságokká fejlődnek vissza. De hogy erre löknék a kontinens történelmét, az elég valószínű. A terv lényege, hogy az európai országok költségvetési politikája, adórendszere, bankrendszere, nyugdíjrendszere, szociálpolitikája, munkajoga minél egységesebb legyen, és minél inkább központi ellenőrzés alá kerüljön. Az ördög persze a részletekben van, de az irány egyértelmű: a nemzeti mozgástér nagyon nagyot szűkülne.

Magyarországra a terv belátható ideig biztos nem vonatkozik. Ez ugyanis csak a közös pénzt használókra terjedne ki. Most már nem cél, hogy mindenki egyetértsen, a német kormány világossá tette: aki bújt, bújt, aki nem, nem, megyünk. Még az is benne van, hogy a zónán belül alakul ki egy erősebben integrált csoport.

Forrás: idokjelei.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Az Új Világrend geopolitikai terveinek végrehajtása

Kattintson ide...

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4844020

Jelenleg az oldalon

8
Online