Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök az Oroszországgal szemben barátságtalan államok vízumkorlátozásaira válaszul meghozott ellenintézkedésekről szóló rendeletet, amelyet hétfőn tettek közzé a hivatalos jogi információk portálján.

A rendeletre az indoklás szerint az Európai Unió barátságtalan fellépésére válaszul volt szükség. A dokumentum értelmében Oroszország felfüggesztette az EU-val, Norvégiával, Izlanddal, Svájccal és Liechtensteinnel kötött vízumkönnyítési megállapodások számos záradékát.    

Putyin emellett arra utasította a külügyminisztériumot, hogy azon külföldiekkel és hontalanokkal szemben, akik barátságtalan cselekményeket követtek el, személyi beutazási korlátozásokat vezessen be.   

"Az Oroszországi Föderáció Külügyminisztériuma az Oroszországi Föderációba történő beutazás megtagadására vonatkozó döntésre jogosult szövetségi végrehajtó szervekkel együttműködve személyi korlátozásokat vezet be az Oroszországi Föderációba történő beutazás és az Oroszországi Föderációban tartózkodás tekintetében azon külföldi állampolgárok és hontalan személyek számára, akik az Oroszországi Föderáció, annak állampolgárai vagy jogi személyei ellen barátságtalan cselekményeket követnek el" - olvasható a rendeletben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 060 516 megtekintés

Videó: 48 279 446 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918549

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh