Az USA újabb szankciókat vezetett be Irán olaj- és olajkémiai társaságai, valamint az ország Központi Bankja ellen. Amint az USA elnöke Barack Obama kijelentette, ezeknek az intézkedéseknek meg kell előzniük Teherán próbálkozásait, hogy megkerülje az USA és az Európai Unió embargóját az iráni kőolaj exportjára.

Ezen kívül a korlátozások két külföldi bankot is érintettek – a kínai Bank of Kunlun Co., Ltd-t és az iraki Elaf Islamic Bank of Iraq-ot, amelyek sokmilliós üzleteket finanszíroztak az iráni féllel.

Az újabb szankció-csomag ellenére az USA elnöke nyilatkozatában aláhúzta, hogy Washington a diplomáciai eszközöket támogatja az iráni nukleáris probléma megoldásában.

Egy korábbi hír szerint az USA nem fog tárgyalni Izraellel az Irán elleni csapásokról:

Leon Panetta, a Pentagon feje nem szándékozik tárgyalni Izrael vezetőivel az Irán elleni csapások tervéről. Így tehát a Tel-Avívba érkező miniszter cáfolta az izraeli média által terjesztett információt.

Panetta kijelentette, hogy a felek kicserélik a hírszerzés adatait és felbecsülik az iráni nukleáris objektumok részéről fenyegető veszélyt.

Forrás: ruvr.ru

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4703954

Jelenleg az oldalon

5
Online