Egyre több milliomos veszi a saját kezébe a vagyonának kezelését, miután kiábrándult a befektetési termékekből és a csökkenő hozamokból - írja a Handelsblatt. A lap "Nekünk nincs szükségünk bankárokra" című cikkében idézte Peter Damischt, a Boston Consulting Group (BCG) zürichi partnerét és ügyvezető igazgatóját, aki szerint a gazdag ázsiaiak a 2008-as pénzügyi válság idején elvesztették a magánbankokba és a pénzügyi tanácsadóikba vetett bizalmukat".

A HSBC Holdings Plc privátbankja 2011-ben 25 százalékkal több vagyonnal szerepelt az ázsiai–csendes-óceáni piacon mint négy évvel azelőtt, bevételei azonban már alulmaradtak a 2007-ben elértekhez képest is. A bank nettó működési eredménye 2007-ben a térségben 748 millió dollár volt, 26,7 milliárdos vagyonnal. A nyereség 2011-ben 712 millióra csökkent, a tőke 33,5 milliárdra nőtt.

A 2007-es év történelmi jelentőségű volt a piac teljesítményét és a forgalmat tekintve – mondta Gareth Hewett, a HSBC szóvivője hozzátéve: Ázsia elfordulása a privátbankoktól az egyre alacsonyabb profitoknak tudható be.

Az ázsiai kultúrában a kliensek sokkal gyakorlatiasabbak – mondta Akbar Shah, a Citi­group privátbank délkelet-ázsiai és ausztrál vezetője. A régióra jellemző tőkefelhalmozás lehet az oka annak, hogy nem engedik ki a gyeplőt a kezükből. Sokan közülük óriási vagyonra tettek szert az ázsiai ingatlanpiacból – tette hozzá.

Enrico Mattoli, a UBS AG’s térségi befektetési igazgatója szerint az ázsiai milliomosok, akik nem örökölték vagyonukat, magas hozamokat várnak el. A dúsgazdag helyiek szinte követelik maguknak a 12 százalékos éves kamatlábat a kö­vetkező 10 évre – derül ki a Standard Chartered Plc and Scorpio Partnership felméréséből, melyben 2700 vagyonos embert kérdeztek Kína, India, Szingapúr és Hongkong térségéből.

A Deutsche Bank AG (a 10 legnagyobb privátbanki szereplő egyike Ázsiában) tegnap jelentette be vagyonkezelő di­ví­ziójának második negyedéves adózás előtti eredményét (35 millió euró), mely 85 százalékkal kevesebb, mint az előző negyedévi volt. A UBS Amerikán kívüli profitja pedig 25 százalékkal zuhant a csökkenő ügyfélaktivitás miatt.

Forrás: vg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 078 433 megtekintés

Videó: 48 307 573 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921574

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh