Jordániai jelentések szerint francia csapatok támogatják a terrorista csoportok kormány és Asszad elnök elleni harcát. Egy hivatalos francia közlemény szerint a katonák csak a menekültek segélyezését hivatottak megoldani. Hétfőn a Szíriai Nemzeti Tanács szóvivője, Bassma Kodmani megemlítette Szaúd-Arábiát és Katart, mint olyan országokat, amelyek fegyverrel támogatják a felkelőket. A nyugati támogatottsággal működő "humanitárius" szervezeteket is nyugati támogatásnak lehet számítani.

Szíriában már korábban is fogtak el francia katonákat. Márciusban helyi jelentések szerint több, mint 120-an estek fogságba. Az országban azonban komoly erőkkel van jelen az Iráni Forradalmi Gárda is, az orosz katonai tanácsadók pedig a legfelsőbb szinteken dolgoznak.

A harctérihez hasonló hévvel megy a harc a nemzetközi diplomáciában, és az ENSz-ben is. Az USA és szövetségeseinek szankciókra és blokádokra vonatkozó javaslatai rendre elbuknak az orosz ellenálláson, így egyelőre nem sikerült eredményeket elérnie a nyugati imperialistáknak.

Szíria ütközőpont, így mindkét fél minden eszközét be fogja vetni az országban, hogy a saját akaratát juttassa érvényre. És nem csak az ország sorsa fog itt eldőlni, hanem a jelenlegi, és jelenleg is éleződő Kelet, és Nyugat közötti konfliktusok forgatókönyvét is komolyan befolyásolni fogja.

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 506 megtekintés

Videó: 48 281 302 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918889

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh