Leon Panetta az utóbbi időben egyre több aggodalmaskodó nyilatkozatot tesz. Ez nem is csoda, mivel valószínűleg még az ő vezetése alatt fog végleg felbomlani az amerikai-cionista gyarmatbirodalom.

Alig néhány napja egy afgán rendőr tüzet nyitott két amerikai katonára, akiket „váratlanul ért a támadás” és súlyosan megsérültek. A Pentagon aggódik amiatt, hogy egyre több olyan esetről hallani, hogy az Afganisztánban megszálló erőként jelen lévő amerikai katonákra az afgán hatóságok rálőnek. Leon Panetta kijelentette, hogy mivel ez lassan már statisztikailag is kimutatható veszteséget jelent, emiatt veszélybe került az amerikai és afgán kormány barátsága.

Múlt héten hét amerikai katona halt meg, mivel az afgán hatóságok fegyveresei egy közös bevetés során fordították ellenük a fegyvert, így az amerikaiakat szintén váratlanul érte a támadás. NATO adatok szerint idén eddig összesen 37 amerikai katona halt meg ehhez hasonló eset során.

Talán nem ártana az agymosott amerikaiakat figyelmeztetni, hogy nem nyaralni és szórakozni, meg terroristák ellen harcolni vannak ott (ahogy ezt nekik előadják), hanem megszálló erőként vannak jelen az országban. Attól még, hogy az USA sakkban tartja az afgán bábkormányt, az afgán hatóságok nagy része azonnal él a lehetőséggel, ha egy újabb amerikai katonát kihúzhatnak a listáról.

Egyszerűen vak, ki nem hajlandó észrevenni, hogy az összes környező ország médiája örömhírként közli, mikor újabb amerikai katonák halnak meg Afganisztánban. A csapatkivonások miatt egyre kisebb a visszatartó erő, hogy az afgán rendőrök és katonák az első szembejövő amerikain megbosszulják a megerőszakolt lányokat (és fiúgyermekeket…), a túlkapások során meggyilkolt családokat.

A Pentagon félelmei nem alaptalanok, és mikor az amerikai csapatok száma kellő mértékben lecsökken, nem csak a hátrahagyott amerikai katonák, hanem a bábkormány is célponttá válik. Ami szintén örömhírként fog bekerülni a térségi médiába.

Forrás: jovonk.info

Kapcsolódó blog bejegyzéseink:

Afganisztán: a NATO kábítószer-paradicsoma

Kattintson ide...

Az USA elvesztette az afganisztáni háborút

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 062 676 megtekintés

Videó: 48 283 581 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919153

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh