Ali Akbar Szalehi iráni külügyminiszter aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Szíriában esetleg vegyi fegyvert vethetnek be. A miniszter rámutatott: Irán nem támogat egyetlen országot, így szövetségeseit sem, amennyiben vegyi fegyvert alkalmaznának.

Korábban olyan hír röppent fel, hogy a szíriai rendszer vegyi fegyver bevetését tervezi a fegyveres ellenzék és a békés lakosság ellen, amennyiben a helyzet kicsúszna az állam ellenőrzése alól. Szeptember 19-én ilyen tartalmú kijelentést tett Adnan Szalo tábornok, aki korábban a szíriai hadsereg vegyi arzenáljáért felelt, de három hónappal ezelőtt átállt az ellenzék oldalára.

A szíriai hadsereg Damaszkusz körzetében terrorizmus elleni akciót hajt végre:

Damaszkusz körzetében, 8-10 kilométeres sugárban terrorizmus elleni akciót hajtanak végre a szíriai csapatok. A parancsnokság célul tűzte ki, hogy a főváros északi és keleti külterületeit megtisztítja a szélsőséges csoportoktól.

Elkeseredett összetűzésekre került sor Kelet-Huta körzetében, ahol két város, Duma és Haraszta térségében a kommandósok a farmokon folytatják a tisztogatást.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 870 800 megtekintés

Videó: 49 052 868 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053000

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh