Hillary Clinton amerikai külügyminiszter kijelentése szerint az Egyesült Államok céljának tekinti, hogy megakadályozza az Oroszország részvételével létrejövő integrációkat a posztszovjet térségben. Erről Dublinban nyilatkozott Clinton Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel történő találkozója előtt.

Clinton szerint az orosz közreműködéssel történő integrációs törekvések a posztszovjet térségben „szovjetizációt” jelentenek, és a Szovjetunió helyreállítása a céljuk. „Bár nem így fogják hívni, hanem Vámuniónak, vagy Eurázsiai Uniónak.”

Clinton kijelentése szerint az Egyesült Államok „hatékony módszereket” igyekszik kidolgozni, hogy lassítsa vagy megakadályozza a posztszovjet integrációs törekvéseket.

Figyelmet érdemel, hogy ezzel egy időben Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács elnöke azt nyilatkozta, a FÁK államokban továbbra is fennáll a „színes forradalmak” lehetősége, ami Oroszországra is veszélyt jelent. Patrusev szerint különösen Kirgizisztán, Tadzsikisztán és Ukrajna kelt aggodalmat ebből a szempontból.

Forrás: oroszvilag.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 090 495 megtekintés

Videó: 48 319 826 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923476

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh