Gorbacsov, az egykori Szovjetunió utolsó államfője figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy szovjet-típusú összeomlás vár rá, ha Washington továbbra is a jelenlegi arrogáns, hegemón politikáját folytatja.

Gorbacsov csütörtökön részt vett egy konferencián Isztambulban, ahol megjegyezte, hogy az egykori Szovjetunió által elkövetett baklövéseket ismétli meg az Egyesült Államok is. Afganisztán megszállást megbocsáthatatlan hibának minősítette, amit most az amerikaiak is megismételtek. Mint mondta, a szovjet bolsevikok is arra törekedtek, hogy aláássák az iszlám értékeket a hatalom megszerzésének érdekében, és a hidegháború idején a világhatalmak a vallást használták, mint eszközt és fegyvert.

Amikor Gorbacsov a szovjet-típusú összeomlásról beszél, akkor arról a folyamatról beszél, amiben neki is oroszlánrésze volt, és hazája történelemkönyvei a birodalom tönkretevőjeként örökítik meg majd a nevét. Az utána következő Jelcin-korszak pedig az oroszok tömegeit ábrándította ki a nyugati típusú liberális ország- és társadalomrombolásból. Szerencséjükre náluk csak tíz évig tartott az a folyamat, amely nálunk már huszonkét éve tart – és még nincs vége.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4385510

Jelenleg az oldalon

11
Online