Dmitrij Rogozin miniszterelnök helyettes kijelentette, hogy itt az ideje a világ vezető országai egyesülésének abban az esetben, ha fennáll földönkívüli test behatolásának veszélye a Föld légterébe.

„Én már beszéltem annak szükségességéről, hogy legyen valami nemzetközi szerveződés, mely a földhöz közeledő űrtestekről való figyelmeztetést és lezuhanásának megelőzését szolgáló rendszer létrehozását tűzné ki célul” – jelentette be Rogozin pénteken, a Cseljabinszki meteoritesővel kapcsolatban.

A miniszterelnök helyettes kiemelte, hogy ami ma itt, az Urál környékén történt, csak megerősíti a kérdés fontosságát.

Jelenleg sem az Egyesült Államok, sem pedig Oroszország nem képes ilyen földönkívüli objektumok megsemmisítésére.

Az Uráli szövetségi körzetre meteoreső hullott.Az égi fényeket és a meteorithullást elsősorban a Cseljabinszki és a Szverdlovszki területeken figyelték meg. A helyi hatóságok adatai szerint, az égi jelenség nem okozott tüzet.

A hatóságok adatai szerint, még két meteorzápor várható, az egyik egy óra múlva, a másik pedig valamikor az esti órákban. Az embereket felszólították, hogy maradjanak otthonaikban.

A meteorzápor következtében a Cseljabinszki területen már több, mint 400-an sérültek meg, ebből öt ember állapota súlyosnak mondható – jelentette az orosz Belügyminisztérium.

A minisztérium adatai szerint a meteorzápor 6 városban rongálta meg az épületeket. „Jelenleg a rendőrség folytatja a vizsgálatot a történtekkel kapcsolatban” – mondták a minisztériumban.

Forrás: ruvr.ru

Egy videó a meteor becsapódásáról: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 912 556 megtekintés

Videó: 49 078 853 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056531

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh