Oroszország síkra száll annak érdekében, hogy az üzleti világra támaszkodva hatékonyabban aknázzák ki a BRICS erőforrásait.

Így megnőne a kölcsönös kereskedelem és a befektetések volumene, kibővülne az ipari kooperáció. Ezt Vlagyimir Putyin orosz államfő jelentette ki azon a munkareggelin, amelyen Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság vezetői találkoztak az üzleti körök képviselőivel.

Ebben a vonatkozásban jó lehetőséget ad a BRICS fejlesztési bankja. Oroszország szorgalmazza ennek a pénzügyi intézménynek a létrehozását. Abból indulnak ki, hogy amennyiben ez a bank megalapul, munkáját kimondottan piaci elvek alapján végezze, segítséget nyújtva országaink üzleti közösségeinek.

Vlagyimir Putyin a BRICS világban elfoglalt helyéről szólva emlékeztetett, hogy az „ötök” országaiban él a Föld lakosságának 40 százaléka. „A BRICS államok óriási természeti készletekkel, felkészült ipari bázissal és szakemberekkel rendelkeznek. Ezekben az országokban állítják elő a világ össztermékének közel 30 százalékát” - tette hozzá az orosz államfő.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 55 078 540 megtekintés

Videó: 32 656 328 megtekintés

Látogatók

Összesen5517678

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh