A múlt héten Yiannakis Omirou, a ciprusi képviselőház elnöke azt hangoztatta, hogy országa számára eljött az idő, hogy „vállalják a felelősséget”, miközben a végső megoldást keresték. Ugyanakkor vasárnap már úgy gondolja, hogy a „trojka által követelt felelősség a létező legrosszabb fajta gyarmattá minősíti Ciprust.”

Az izlandi mintára javasolt megoldása szerint az országnak „el kell hagyni a trojkát és az Európai Stabilitási Mechanizmust,” hogy ezáltal biztosíthassák az ország „nemzeti függetlenségét, szuverenitását, erkölcsi integritását és gazdasági függetlenségét.”

„Amennyiben kötjük magunkat a trojkához és a memorandumhoz, Ciprus sorsa meg van pecsételve és az országnak nincs jövője,”- mondta Omirou.

A Famagusta Gazette a következőket írta:

„Nincs egyéb alternatíva, mint kiszabadítani Ciprust a trojka és a memorandum szorításából,” nyilatkozta Yiannakis Omiru, házelnök.

Omiru kifejezte meggyőződését, hogy nincs az a főügyész, amelyik ne akarná kivizsgálni egy független bizottság által feltárható bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy ki felelős az ország gazdaságának tönkretételéért és a bankszektor összeomlásáért.

Omiru beszélt a trojka követeléseiről, amelyek szerinte idővel meg fognak sokszorozódni és Ciprust a létező legrosszabb fajta gyarmattá minősítik.

„Azt üzenem Ciprus népének, hogy nincs más út, nincs más mód kiszabadítani (az országot) a trojka és a memorandum szorításából.”

Hozzátette, hogy nyilván „ez az út áldozatokat követel majd… de a trojka és az EMS elhagyásával biztosíthatjuk nemzeti függetlenségünket, szuverenitásunkat, erkölcsi integritásunkat és gazdasági függetlenségünket.”

„Amennyiben kötjük magunkat a trojkához és a memorandumhoz, Ciprus sorsa meg van pecsételve és az országnak nincs jövője,”- mondta Omirou.

Forrás: idokjelei.hu Kattintson ide...

Kapcsolódó blog bejegyzéseink:

Hagyni kell a bankokat csődbe menni Kattintson ide...

Az izlandi példa a mainstream médiában is megjelent

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 181 megtekintés

Videó: 48 280 737 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918806

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh