A luxemburgi kormányfő nemzetközi nyomásra ígéretet tett a banktitoktörvények mihamarabbi lazítására - írta a Focus Online német hírportál.

Luxemburg bankrendszere 2015-től bekapcsolódik az automatikus bankbetét-adatcsere rendszerbe. "2015. január elsejével különösebb károk nélkül be tudunk lépni az adatszolgáltatási rendszerbe" - mondta Jean-Claude Juncker. "Nekünk is csatlakoznunk kell a pénzmosás és az adóelkerülés elleni harchoz" - tette hozzá.

A miniszterelnök azonban cáfolta, hogy Luxemburg német nyomásra engedett volna álláspontjából. "Igazodunk a világtrendhez (...) nem pedig a német nyomásnak engedünk" - mondta.

Luxemburg és Ausztria a kamatjövedelmekre 35 százalék anonim forrásadót vet ki, amelynek nagy részét az ügyfél megnevezése nélkül átutalja az eredetországnak.

Az osztrák kormány vezetői korábban bejelentették, hogy Ausztria meghatározott feltételekkel kész tárgyalni az Európai Unióval a külföldiekre vonatkozó automatikus banki adatcseréről. Werner Faymann kancellár szavai szerint erre azért van szükség, mert "meg kell találni a módot" az adócsalás elleni gyorsabb és hatékonyabb fellépésre.

Az Európai Bizottság már hosszabb ideje nyomást gyakorolt Ausztriára és Luxemburgra is, amiért nem ültették át a bankbetétekről szóló adatcserét előíró uniós irányelvet saját gyakorlatukba, és a legutóbbi időben Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter is rosszallásának adott hangot emiatt.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 956 megtekintés

Videó: 47 973 014 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887939

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh