Összesen 165 zenekart és 35 ezer érdeklődőt várnak a szervezők Magyarország meghatározó rockfesztiváljára, a június 24. és 30. közötti tizenharmadik pécsi Rockmaratonra.

Az eseményt a korábbi évekhez hasonlóan a Malomvölgyi Arborétumban tartják, az ott felállított négy színpadon kizárólag élőzenei produkciók lesznek. A program irányvonalát a rock/metál és a punk/hardcore határozza meg, a külföldi sztárok mellett a hazai élvonal is fellép - mondta Varga Zoltán operatív szervező a pénteki pécsi sajtótájékoztatón.

Egy koncert erejéig visszatér Pécsre a német thrash legenda, a Kreator, amely két évtizeddel ezelőtt nagy sikerrel mutatkozott be a városban. Fellép a Rockmaratonon a stílusteremtő amerikai hardcore ikon, a Sick of it All, a szintén amerikai Terror és az Alpha & Omega is.

Koncertet ad a svéd black metál egyik legjelesebb képviselője, a Marduk, a szintén svéd progresszív metál zenekar, az Evergrey, továbbá az egyik legnépszerűbb folk metál banda, a svájci Eluveitie. A programot rajtuk kívül a brit punk úttörője, a 30 éves Business és a orosz Purgen is erősíti, a legkeményebb metál rajongóinak pedig az amerikai Veil of Maya és az After the Burial koncertje kínál kikapcsolódást.

A hazai felhozatalban a fiatalabbakhoz szóló Depresszió, és az idősebbek kedvence, a P. Mobil is ott lesz, de fellép a Pokolgép, az Ossian, a Lord, Deák Bill Gyula és Kalapács is.

A fesztivál sajtóanyagában olvasható, hogy a nem zenei programok helyszínéül idén két, egyenként kétezer négyzetméteres közösségi tér szolgál. Az Off-Rock Tanya civil szervezeteinek sátraiban elsősorban a természetvédelem, a drogprevenció, az emberjogi kérdések és az esélyegyenlőség témái kerülnek elő.

A másik helyszínen hagyományőrzők, harcművész egyesületek, kézművesek, történészek jurtái és standjai épülnek fel, hogy a magyar történelemmel és kultúrával ismertessék meg a fiatalokat.

A Rockmaraton költségvetése a tavalyihoz hasonlóan 50 millió forint, az összeg 30 százaléka a külföldi előadók fellépési díja.

Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a kultúra városához, a sokszínű Pécshez hozzátartozik a Rockmaraton, amely az itt élő és a városba turistaként érkező fiataloknak kikapcsolódási lehetőséget, a vállalkozóknak bevételt jelent. A baranyai megyeszékhely vezetése ezért minden évben támogatni kívánja a fesztivált.

A politikus tavaly decemberben jelentette be, hogy a város ötmillió forintot ad a Rockmaraton megrendezéséhez. A szervezői korábban jelezték, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt a 2012-es fesztiválon elköszönnek a közönségtől, az önkormányzat gesztusának eredményeként azonban meggondolták magukat.

A rendezvényről bővebben a www.rockmaraton.hu internetes oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 753 565 megtekintés

Videó: 48 953 333 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032195

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh