Az Egyesült Államoknak és Kínának erősítenie kell a kölcsönös bizalmat. Mindkét ország érdekeit szolgálja, ha Peking emellett felszabadítja fizetőeszközének árfolyamát, és elmozdul a fogyasztás-orientált gazdaság felé - jelentette ki szerdán Washingtonban Joe Biden amerikai alelnök.

Biden az amerikai-kínai stratégiai és gazdasági párbeszéd éves fordulójának megnyitóján hangoztatta, hogy az Egyesült Államok számára nincs fontosabb kapcsolatrendszer annál, mint amelyet Kínával tart fenn.

Az amerikai alelnök hangsúlyozta, hogy Washington erősíteni kívánja az együttműködést Pekinggel az észak-koreai atomprogramok megfékezésének kérdésében.

A kiberbiztonság kérdését érintve rámutatott, hogy a nyitott és biztonságos internet mindkét országnak hasznára válik. Hangsúlyozta, hogy az informatikai kalózkodás elfogadhatatlan, annak véget kell vetni.

Jack Lew amerikai pénzügyminiszter ennél nyíltabban fogalmazott: sürgette, hogy Kína hagyjon fel az amerikai cégek kormányzati támogatással elkövetett meglopásával a kibertérben.

Tekintettel a két ország geopolitikai súlyára "túl sok forog kockán ahhoz, hogy engedjük a nézetkülönbségeiket a haladás útjába állni" - hangsúlyozta Lew, aki egyúttal kiemelte a szellemi tulajdon védelmének fontosságát.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4314348

Jelenleg az oldalon

7
Online