Izrael hétfőn beleegyezett, hogy az egyiptomi hadsereg növelje a Sínai-félszigeten tartózkodó erőit, két újabb egyiptomi gyalogos zászlóalj szállhat szembe az elmúlt hetekben egyre jobban elharapódzott erőszakkal - közölte az izraeli média kedden.

Az 1979-es Egyiptom és Izrael közötti békemegállapodás szerint Izraelnek is jóvá kell hagynia az Egyiptom által ellenőrzött félszigeten tartózkodó katonai egységek létszámának változását. Az egyiptomi hadsereg azért kérte Jeruzsálem beleegyezését, mert további katonai lépéseket tervez a Murszi elmozdítása után felerősödött iszlamista fegyveresek ellen a Sínai-félszigeten.

Az egyik új zászlóalj feladata a rafahi határátkelőnél a Gázai-övezetbe vezető csempészalagutak működtetésének megakadályozása és a többször megtámadott El-Arís védelme lesz, a másikat pedig a félsziget központjában állomásoztatja majd Kairó.

Egyiptom korábban már engedélyt kért és kapott páncélos, műszaki és különleges egységek állomásoztatására a félszigeten, az új csapatok a már jelenlévő alakulatokat erősítik. A hatóságok attól tartanak, hogy a Muzulmán Testvériség hatalomvesztése nyomán tovább romlik a biztonsági helyzet a tartományban.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 897 megtekintés

Videó: 48 282 016 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918989

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh