Közép-Kínában hetek óta pusztít az aszály, immár 1 millió 150 ezer embernek gond az ivóvízhez jutás - jelentette helyi kormányzati forrásra hivatkozva a kínai média.

A 66 milliós Hunan tartományban 533 ezren szenvednek a vízhiánytól, míg a szomszédos, 35 milliós Kujcsou tartományban 619 ezer emberhez nem jut el megfelelő mennyiségű ivóvíz.

Hunannak több mint száz megyéje érintett, 400 ezer hektár területen van veszélyben a vetemény, 311 ezer haszonállat szomjazik - tájékoztattak az aszály-elhárító központ illetékesei. A rendkívüli időjárás következtében 186 folyó és 252 víztározó száradt ki.

A tartományi vezetés 2 és fél millió embert küldött a veszélyeztetett területekre, és 13 ezer tartálykocsit mozgósított annak érdekében, hogy 365 ezer ember és egyes szántóterületek helyzetét enyhítsék.

Kujcsou tartományban június közepe óta rendkívül száraz az időjárás, a helyzet több helyütt viszonylag gyorsan vált kritikussá. A mintegy 70 legveszélyeztetettebb megyében csaknem 620 ezer embernek 125 ezer 300 állatnak nincs megfelelő ivóvize. Az elhúzódó aszály 264 ezer 600 hektáron okozott kárt, több mint 33 ezren már bizonyosan nem lesz mit betakarítani.

A régió három tartományában, Hunan és Kujcsou mellett Hupejben a következő hetekben is kevés csapadékra és magas hőmérsékletre számítanak. A szakemberek megjegyezték, annak ellenére, hogy ez a vidék fokozottan ki van téve az aszályos időjárásnak, az idén a korábbi időszakhoz képest is kevesebb csapadékot kapott.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4393917

Jelenleg az oldalon

8
Online